Landslake Lions Vu14 tegen L.C.Players Vu14 en dat op 5 december op het centercourt in de kleine hal.
Met een sintgedicht voor de speelsters, een lach en veel pepernoten gaan we aan deze wedstrijd beginnen.
IMG-20151205-WA0001
Afgelopen week werd er nog veel tijd besteed aan de ballhandling en ook het voetenwerk werd veelvuldig behandeld. Dinsdag gaf ex-eredivisiespeelster Molly nog een training, waarbij de meiden vooral aanwijzingen kregen op het voetenwerk en de explosiviteit. Iets waar we veel op trainen. Naast de speelsters leerden ook de coaches  veel van de aanwijzingen van Molly.
Deze tips dan ook meegenomen in de afgelopen trainingen en ook tijdens de warming up voor de wedstrijd hebben we nog een aantal zaken herhaald. Zoals vaker werd dat in de wedstrijd erna dan ook al direct al goed zichtbaar, ook vandaag gebeurde dit.
Vanwege een aantal blessures binnen het team, speelt U12 speelster Silke vandaag voor het eerst met ons mee.
Dit houdt in dat we deze ochtend met een totaal van 10 speelsters spelen, waarvan er 4 nog U12 speelsters zijn. Een jonge ploeg, maar wel een ploeg dat hard werkt.
Ook tegenstander L.C. players is nog een erg jonge ploeg, dat alleen technisch minder ver is als onze ploeg.
De meiden waren er dan ook van bewust dat als ze hard zouden werken en als team goed zouden samen spelen, er een grote score mogelijk zou zijn. Toch gaan we nooit coachen om de 100 te halen. We nemen dan ook het besluit deze dag zelfs een aantal keer extra opdrachten toe te voegen. (Zoals op de aanvalshelft van de tegenstander 1 kwart met alleen de voeten te verdedigen en handen op de rug en in 2 andere kwarten begonnen we tot 2 x toe met de 4 u12 speelsters tergelijk in het veld.)

We beginnen voortvarend en met mooie snelle aanvallen staat het na 1 kwart al 28-0. De tegenstander komt moeilijk in het spel. In minuut 4 weet daarbij u12 speelster Silke haar 1e punten te maken na een wederom mooie snelle aanval.
Ook het 2e kwart gaat het snel. Alhoewel we dan iets slordiger lijken te zijn onder het bord, weten we o.a. via een aantal mooie rebounds een score neer te zetten van 23-0.
In het 3e kwart zijn we vooral slordig in de defense en verwarren we een aantal keer in onze man, L.C.Players weet hiervan goed gebruik te maken en komen tot 5 punten, waarvan de 1e score door een luid applaus van de ouders en speelsters van beide teams aangemoedigd worden. Ook dit kwart weten we elkaar soms erg snel en gemakkelijk te vinden, zodat de bal er weer snel in ligt. Eindstand dit kwart 29-5.
Met 80-5 beginnen we aan het laatste kwart. Een kwart waarin de meiden alles op alles willen zetten om zelf de 100 te halen en de tegenstander onder de 10 te houden. Na wederom een aantal mooie snelle scores weet Anouschka in minuut 8 het 100e punt te maken. Zij mag dus komende week de taart bakken. L.C. Players zet alles op alles om in de laatste minuten op de 10 te komen. Helaas lukt dit niet, maar weten zij dit kwart een prachtige 3 punter te scoren.
En ondanks dat er in games met dit soort grote verschillen vaak weinig plezier te beleven is en er vaak weinig geleerd wordt, bleken beide teams er tot aan de laatste minuut er veel lol in te hebben en hebben we aanvallend een aantal belangrijke stappen vooruit gemaakt. Wat zeker een groot compliment waard is.
Eindstand: 106-8
Na afloop van de wedstrijd was het nog niet geheel over en werden de 3 coaches Emma, Erik & mijzelf verrast door het team met ook voor ons een prachtig gedicht en een even zo mooie gave Landslake Lions sweater. Bedankt allemaal! Deze sweater zal prachting staan tijdens het toernooi in Luxemburg waar we over 2 weken spelen tegen teams uit verschillende landen.
Echter spelen we komende week alweer de laatste game van deze wintercompetitie. Het sterke Vu16team van KTC zal er alles aan doen om ons van de 1e plek af te houden. Maar 1 ding is al zeker, we kunnen nu alleen nog maar 1e of 2e worden en dat is al een prachtig resultaat en een groot compliment waard voor dit jonge u14 team in deze u14/u16 poule.20151205_133458
IMG-20151205-WA0010