Wederom was er deze ochtend een dubbel programma voor een aantal van onze Vu14 meiden. Eerst de Vu13 regiotraining in IJsselstein tot 12uur om vervolgens om 13uur thuis te spelen tegen Break Out’88 Vu14.
De regiotrainingen zijn zeer leerzaam voor dit jonge Vu14team bestaande uit u12 en u14 speelsters en een aantal meiden pikken daardoor waardevolle zaken mee die ze vervolgens in de wedstrijd meenemen. Toch is het op zo’n dag met een dubbel programma wel de vraag hoe de concentratie is aan het begin van de wedstrijd en of ze deze concentratie en de energie lang genoeg kunnen vasthouden.
We beginnen slap, eigenlijk zelfs dramatisch. Het tempo ligt te laag, verkeerde keuzes in de passes en afronding en zonder communicatie en oogcontact verliezen we te vaak de bal. Sommige speelsters houden zich niet aan de gemaakte (team)afspraken die we het gehele seizoen reeds toepassen. Gevolg is dat we binnen 2.5minuut al 2 speelsters gewisseld hebben.
Break Out is daarbij een team dat technisch gezien toch echt een niveautje lager is, maar het is een compliment waard aan dat team dat ze hard werken en brutaal naar een 8-2 voorsprong uitlopen. Het lijkt erop dat wij de tegenstander onderschatten en zij het spel bepalen…Dit blijft zo doorgaan tot minuut 5.
Dan nemen wij een time out en na een ‘donderspeach’ gaan de meiden met een totaal andere intensie terug het veld in. Vooral verdedigend weten wij de tegenstander als echte leeuwinnen in het nauw te drijven. Break out komt er niet meer uit. We eindigen dit kwart met 13-9.
Het 2e kwart proberen we weer vanuit de defense de tegenstander uit het spel te halen en vast te zetten en vooral de passes te voorkomen. Wij weten daarbij een aantal keer de bal te veroveren. Score dit kwart: 21-0. (Tussenstand is 34-9).
Ook na de rust beginnen we met een hoge intensiteit. We spreken af de tegenstander nog meer onder druk te zetten en met snelle passes tot score te komen. We eindigen dit kwart met 20-4.
In het laatste kwart zet Break Out alles op alles om toch iets terug te doen. Wij lijken soms de concentratie kwijt te zijn en worden te gemakzuchtig. Slordige lay ups missen dan ook de basket. Toch weten we dankzij meerdere steals soms erg simpel te scoren. We eindigen dit kwart met 20-10. Eindstand van deze wedstrijd is dan ook 74-23.
Voor ons is het vooral de taak om ook in dit soort wedstrijden proberen de concentratie vast te houden en het harde werken vol te houden van minuut 1 tot de laatste minuut. Wel zagen we vooral veel winst in de defense, iets waar we de laatste 2 weken erg hard op getraind hebben en nu al zichtbaar werd in het veld.
Leuk was vandaag niet alleen de mooie winst, maar dat speelster Imani na haar blessure, eindelijk weer even in het veld stond. Het team probeerde daarbij haar tot score te laten komen, maar dit lukte helaas net niet, maar ook haar 1e score dit seizoen zal snel volgen.
Met de winst vandaag, leggen de Landslake Lions Vu14 (tijdelijk) beslag op de 1e plek in deze competitie.
Volgende week zaterdag 5 december spelen we thuis tegen L.C. Players.