Orca gameGezien de tussenstand in de hoogste landelijke VU18 competitie, werd vooraf een spannende strijd tussen Landslake Lions VU18 en Orca’s verwacht. De meiden uit Urk hadden heel knap de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Jolly Jumpers gewonnen en ook de wedstrijd in Haren tegen het goed presterende HSV werd winnend afgesloten. Met twee nipte nederlagen tegen Grasshoppers (1 punt) en Hoofddorp (na verlenging), bezette Urk voorafgaand aan het treffen met Landslake Lions de tweede plaats. We verwachtten dus een hete middag op het center court van de ICL Landsmeer. Een mooie entourage voor een topwedstrijd.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: een heet middagje werd het niet en een topwedstrijd evenmin. Met halftime was de wedstrijd eigenlijk al min of meer gespeeld. Wij waren, nog steeds spelend zonder de geblesseerde Lisanne en Quinty B., zeker in de eerste helft heer en meester(es) in eigen huis. Er werd goed gestart door de meiden. Misschien hadden we in de eerste fase van de wedstrijd wel iets scherper mogen finishen maar met slechts 16 punten tegen en 43 punten voor, kan je in de rust als technische staff moeilijk ontevreden zijn. Via 23-10 in het eerste kwart, was de halftime stand 43-16 (20-6). Prima gedaan door de Landslake meiden.

De tweede helft was beduidend minder scherp. In de rust hadden we veel aandacht gegeven aan iets waar wij deze competitie wel vaker aan hebben ‘geleden’: bij een comfortabele voorsprong de focus en concentratie verliezen. Helaas gebeurde het nu weer. Iets wat wij als team en staff ons echt aan mogen trekken en een belangrijk punt van aandacht is. Vroeg of laat zullen we hierdoor onnodig punten gaan verliezen.

In het begin van het derde kwart was het vooral Orca’s die opeens wel de basket wist te vinden. Later dit kwart trokken we het een beetje recht, maar fraai was het niet dit kwart: 59-30 (16-14). Ook het vierde kwart konden we helaas het niveau van de eerste helft niet terughalen, maar Orca’s had inmiddels ook al haar kruit reeds verschoten. Eindstand 78-37 (19-7).

Met een verschil van 41 punten werd deze wedstrijd qua spanning niet de verwachte kraker. Maar Landslake Lions deed met deze overwinning wel goede zaken voor wat betreft de stand in de competitie. De scores waren deze wedstrijd mooi verdeeld over alle speelsters, met -wederom- een double double van Cheryl (13 punten, 10 rebounds).

Schermafbeelding 2015-11-29 om 14.36.58

Volgende week de inhaalwedstrijd tegen BS Leiden. Wederom in de ICL.