lllvsJJWedstrijden tussen de 1999/2000 lichtingen van Landslake Lions en Jolly Jumpers staan altijd garant voor spanning. Beide ploegen zijn flink aan elkaar gewaagd, wat vrijwel altijd leidt tot spannende ‘puntje-puntje’ wedstrijden. Ook deze editie van Landslake Lions VU18 tegen Jolly Jumpers VU18 werd zo’n wedstrijd waar het kwartje beide kanten op kon vallen.

Zonder de geblesseerde Lisa en de verhinderde Naomi begonnen we aan de zware klus. Lisanne mocht na haar blessure weer mondjesmaat spelen. Het eerste kwart ging gelijk op en eindigde in 14-13.

Halverwege het tweede kwart leek het erop dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken met een 10-0 run en een maximale voorsprong van 11 punten in de 9e minuut. In plaats van door te drukken, verloren we de focus (verdedigende afspraken werden vergeten en onnodig balverlies geleden) waardoor we Jolly Jumpers de kans gaven om vlak voor de rust weer wat terug te komen: 28-22 (14-9).

Jolly Jumpers zetten het offensief van de eerste helft aan het begin van de tweede helft door en voordat we het wisten was onze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Een 8-0 run betekende een voorsprong voor Jolly Jumpers. Gelukkig herpakten we ons weer enigszins en konden we dit kwart weer met een lichte voorsprong afsluiten: 39-36 (11-14).

Het laatste kwart moest het dus gebeuren. Het spelbeeld van de wedstrijd veranderde niet, behalve dat Jolly Jumpers aan het begin van dit laatste kwart een aantal afstandsschoten raak schoot. Halverwege dit kwart kon Tubbergen een voorsprong van 4 punten pakken. In de 9e minuut kwamen we weer gelijk: 47-47. Met nog 19 seconden op de klok scoorde Cheryl de verlossende driepunter en en aangezien Jolly Jumpers in hun laatste aanval niet meer wist te scoren, mocht Cheryl zich dus de matchwinnaar noemen. De overwinning was een feit: eindstand 50-47 (11-11).

Zoals verwacht werd het treffen dus weer een kleine thriller. Aanvallend lieten beide partijen niet hun normale niveau zien. Landslake meiden die normaliter flink bijdragen aan de scores, hadden aanvallend gewoonweg niet hun dag. Wij produceerde een mager schotpercentage van slechts 27%, maar ook Jolly Jumpers schoot met 33% niet met scherp. Beide partijen lieten ook teveel (vaak slordige) turn-overs zien: 20 versus 24. Het werd dus een wedstrijd waar het vooral in de verdediging beslist werd, waarbij opgemerkt dient te worden dat wij wederom teveel punten vanuit de transitie van Jolly Jumpers toe lieten. Iets wat dit seizoen tegen meerdere tegenstanders al te vaak is gebeurd en een belangrijk punt van aandacht blijft.

Maar…. als we het visnet ophalen, is dit gewoon een belangrijke en lekkere win op één van de kampioenskandidaten waar we het traditioneel moeilijk tegen hebben. Dus daar kunnen we niet anders dan erg blij mee zijn!

Volgende week vrijdagavond uit naar Katwijk om het op te nemen tegen Grasshoppers VU18.

Schermafbeelding 2015-11-07 om 22.05.50