Op dit moment vinden er in IJsselstein de inlooptrainingen plaats voor het (nieuwe) Vu13 regioteam.
Vandaag is het het alweer de 2e van de in totaal 3 inlooptrainingen. Bij de 3e training wordt er vanuit de aanwezige groep speelsters, die afkomstig zijn van verschillende clubs uit de regio Utrecht, Flevoland & Amsterdam en omgeving, een groep geselecteerd die komend seizoen gezamenlijk verder mag gaan trainen onder leiding van 2 ervaren trainers/coaches.
Later in het seizoen speelt dit regioteam dan ook nog mogelijk een aantal wedstrijden, tijdens de bekende “talentencups”, tegen andere regioteams.
Op deze manier krijgen speelsters de kans om op een zo’n hoog mogelijk niveau (extra) trainingen te volgen en zich te meten met andere speelsters. Daarbij is het niet bij alle clubs mogelijk om extra te trainen, omdat er onvoldoende meidenteams zijn of het gewoonweg aan extra trainingsmogelijkheden ontbreekt.
Mogelijk schuiven een aantal speelsters vanuit deze Vu13 trainingen, later dit jaar nog door naar het Vu14 team. Daarbij heeft een enkeling al reeds ervaring opgedaan bij het regio Vu14 team van afgelopen jaar.
Vanuit Landslake Lions heeft zich een grote groep speelsters (afkomstig uit het Vu12, Vu14 & Vu16-2team) aangemeld voor deze trainingen. Alle meiden; veel succes gewenst!