laurenIn competitieronde 4 stond onze derde wedstrijd op het programma: Basketball Academy Zwolle. In de prachtige sporthal van Landstede mochten wij na de manneneredivisie topper Zwolle tegen Den Bosch (winst Zwolle) het fraaie center court betreden. Vorig seizoen hadden wij het in Zwolle erg moeilijk tegen dit team en wonnen we met een minimaal verschil. We waren dus dubbel gewaarschuwd. Lisanne is helaas geblesseerd en ook Denise en Quinty K. ontbraken (schoolreis), waarmee we dus nogal wat scorend vermogen moesten inleveren. Gelukkig hebben we een brede selectie in Landsmeer. Lindsay maakte na haar blessure weer haar rentree en ook eerstejaars U16 speelster Indy maakte haar debuut in de U18.

Sleutelwoord in de pre-game talk was ‘energie’. Vol gaan in de wedstrijd, jezelf niet sparen. Dat voornemen kwam in de eerste fase van de wedstrijd niet helemaal uit. Weinig dreiging, verantwoordelijkheid om te scoren afschuiven naar een ander en te weinig intensiteit in de verdediging. Misschien was het de onwennigheid van spelen op het center court. Geen idee, maar het lukte de eerste 5 minuten niet helemaal. Een driepunter van Lies brak de ban en toen waren we los. Een 0-11 run sloeg het eerste gat. Drie scores op rij van Lauren op het eind van kwart 1 bracht de stand na het eerste kwart op een comfortabele 7-22.

Het tweede kwart viel Zwolle terug in een 2-1-2 zone. Gelukkig zijn we daar goed op ingesteld en hebben we voldoende wapens om tegen een zone te spelen. De aanvallen liepen op zich prima, maar door de omschakeling vergaten we de verdedigende intensiteit uit het eerste kwart mee te nemen. Zwolle profiteerde daar uitstekend van en liet middels een aantal makkelijke scores de achterstand in dit kwart niet verder oplopen: 19-35 (12-13).

In de rust weinig over tactiek gesproken, maar vooral over beleving. Vrijuit gaan basketballen, net zoals de laatste fase van het eerste kwart. Genieten van het spelletje. En dat hebben de meiden uitstekend opgepakt. Verdedigend zetten we Zwolle goed onder druk, zodat ze maar moeilijk tot goede aanvallen kwamen. Aanvallend speelden we een versnelling sneller. We liepen steeds verder weg bij Zwolle. Derde kwart: 27-63 (8-28).

Laatste kwart een vergelijkbaar spelbeeld. De wedstrijd was gespeeld, maar de meiden bleven lekker doorballen. Lauren nam deze wedstrijd het team echt op sleeptouw en scoorde niet alleen 27 punten (tegen 55%), maar was ook verdedigend sterk aanwezig. Eén reboundje meer en ze had een mooie double-double gehad. Cheryl liet aanvallend zich wat minder zien vandaag, maar blonk in de rebound uit met 16 rebounds. In de dubbele cijfers vandaag verder Pien met 13 punten (3 driepunters) en Lies en Quinty B met beiden 12 punten tegen een keurig percentage.

De officiële eindstand was 37-85 (vierde kwart: 10-22), maar uit de video bleek dat in het vierde kwart een telfoutje op het wedstrijdsheet was gemaakt en de eindstand eigenlijk 37-86 (voor de statistieken) zou moeten zijn. Een prima game en een duidelijke opgaande lijn. Volgende week BV Hoofddorp thuis in de ICL.

Schermafbeelding 2015-10-12 om 08.32.44