Om 11.15uur begon vandaag voor de Landslake Lions Vu14 meiden de thuisgame in de ICL Landsmeer tegen BC Apollo Vu16-2. Een team waarvan we vooraf al wisten dat ze vooral fysiek sterker (en groter) zouden zijn en dat er 1 speelster tussen zit die zeer explosief is. Daarbij was het bekend dat Apollo veel in de defense met een press speelde tot nu toe.
Niet voor niets dat ook Apollo tot vandaag nog geen game verloren had.
Aan de hand van videobeelden van onze laatste games hadden we de speelsters laten zien dat er vooral verdedigend nog veel winst was te behalen.
Er werd dan ook vandaag de afspraak gemaakt om in de defense feller te zijn en te reageren en wat eerder de juiste stappen te maken. Daarbij moest er als team hard gewerkt gaan worden om de tegenstander het moeilijk te maken en vooral die 1e pass te bemoeilijken. Dit pakte het team erg goed op.
De eerste minuten begonnen we snel en fel. We kregen een 3 tal kansen, die helaas door een aantal “schoonheidsfoutjes” niet afgemaakt konden worden. Daarintegen was het Apollo, die via een geraakte vrije worp, het 1e punt op het scorebord wist te noteren.
Toch wisten wij hierna de draad goed op te pakken en beetje bij beetje uit te lopen op de tegenstander.
Vooral via een aantal fraaie snelle breaks wisten wij vandaag de scores te maken. Daarbij gingen er ook een aantal aanvallen met mooie passes goed.
In een mooie leuke wedstrijd werkte beide teams er hard voor. Toch wisten wij steeds het verschil te maken, ondanks dat Apollo tot 3 x toe terug wist te komen tot een punt of 6 a 8.
Na een aantal tactische aanwijzigingen, wisten we vooral in kwart 1 en 4 erg veel mooie scores te maken d.m.v. elkaar te helpen en hard te werken.
Uiteindelijk verslaat onze jonge u14 ploeg de tegenstanders met 69-50.
Een eindstand die wij vooraf niet verwacht hadden, maar die vooral te danken was aan het harde werken van het gehele team en het elkaar helpen, waardoor de ene na de andere steal en rebound gevolgd door soms prachtige passes en scores. Daarintegen had Apollo het op sommige momenten erg zwaar en wisten ons vaak alleen foutief af te stoppen.
Helaas via speelster Imano uit met een op het 1e gezicht lichte enkelblessure.
Alleen in het 3e kwart wist Apollo 2 punten meer te scoren als wij. De overige kwarten waren duidelijk voor ons.
Samen met KTC U16 meisjes zijn wij op dit moment nog de enige 2 ongeslagen ploegen in deze competitie, waar wij nu voor de 2e week achter elkaar op een mooie 1e plek staan.