Afgelopen donderdagavond werd bekend dat er voor de Vu13 leeftijdsklasse een regiotraining zou zijn in Ijsselstein. Deze leeftijdsklasse had de afgelopen jaar (jaren) geen eigen regio training.
Ook voor onze Landsmeerse Lions was het deze zondag dus vroeg opstaan om op tijd (10uur) aanwezig te zijn voor de 1e van de 2 trainingen. Dit tesamen met teams uit Utrecht, Amsterdam en Flevoland. Een mooie en leuke ervaring voor onze jonge speelsters, die op deze wijze hun kwaliteiten met anderen konden gaan meten.
Landsmeer was daarbij duidelijk met het grootste aantal clubspeelsters aanwezig.
2 uur lang werd er dan ook geconcentreerd en hard gewerkt door de aanwezige Vu14 en Vu12 speelsters.
20151004_102451
Dat de meiden de spanning en de daarbij horende concentratie vooral in deze training (op)gebruikt hadden, dat werd al snel duidelijk in de wedstrijd.
Tegenstander MBCA was op papier niet 1 van de sterkste, dus er werd een ruime overwinning verwacht.
Die overwinning kwam er, maar met erg rommelig spel.
De aanvallen werden te snel uitgevoerd, veel passes kwamen niet goed aan en de wijze waarop er 1 tegen 1 werd gegaan was ook niet altijd de juiste. Daarbij was er aan beide zijden veel balverlies. Toch creeërde we ook nu weer kansen & leken we af en toe de tegenstander op snelheid af te troeven. We werkten er hard voor. Vooral het harde werken was vandaag zeker een compliment waard. Ook mindermooie wedstrijden moet je soms op die manier winnen..
Dat je dan ondanks verlies van concentratie door de training in de ochtend, soms wat foutjes maakt, ach ook dat hoort er dan bij.
Alleen in het 2e kwart was MBCA duidelijk de sterkste. Verder kwam de winst nooit in gevaar en werd het 31-55 voor ons. Omdat Volendam dit weekend verloor van Alkmaar, stijgen de Landsmeerse Lions naar de 1e plek in de competitie met 3 x winst uit 3 wedstrijden. Naast ons is alleen KTC en het team van BC Apollo nog ongeslagen.
Na afloop werd er heerlijk gesmuld van de verjaardagstaart van Jasmijn. Zij werd vandaag 11.. leuk detail: ze werd 11 en was met 11 punten vandaag de topscoorder van deze dag.. en dat voor een laatste jaars u12 meisje die net 4 weekjes bij het team is.
20151004_145754