Met ingang van dit seizoen wordt de nieuwe 14-seconden regel ook gebruikt bij alle 2e Divisie wedstrijden. Omdat in veel gevallen de 24 secondenklok nog niet is aangepast op deze regelverandering geven wij alle scheidsrechters de onderstaande instructie mee:

In het geval van een aanvalsrebound bij een 24 secondenklok die niet direct op 14 seconden kan worden gezet, zal de 24 secondenoperator de klok terugzetten op 24 seconden. De trailscheidsrechter zal in dat geval de tekst ’14 seconden’ roepen. De scheidsrechters zullen daarna affluiten als de klok op 10 seconden staat.Denk er aan dat de klok ook terug gaat naar 14 seconden indien er bij het rebounden meer dan 14 seconden op de klok staat.

Neem dit mee in de captainsmeeting zodat voor de wedstrijd bij iedereen duidelijk is hoe hier mee om wordt gegaan. Geef ook de 24 secondenoperator een duidelijke instructie voor de wedstrijd.