Landslake Lions Vu14 thuis tegen Alkmaar Guardians Vu16. Een 1e jaars u14 team (aangevuld met een 3 tal laatste jaars u12 speelsters) tegenover een u16 team.
Op papier verwachtte ik een voordeel voor ons in techniek en snelheid, maar zou de ervaring en fysieke kracht bij Alkmaar kunnen zorgen voor een spannende game.
Vantevoren verwachte we als coaches een verschil van rond de 6 punten met een score ergens in de 40 max 50 punten…
Onze Landsmeerse meiden beginnen fel met veel afwisseling en snelle passes gevolgd door mooie scores. Hierdoor lopen we al snel uit naar 8-2.
Daar blijft het dan even bij. Vooral in de 2e kwart weten we helaas veel aanvallen niet te verzilveren, maar we creëren veel kansen. Meer dan de tegenstander. Maar daar waar wij niet scoren, laten we de tegenstander te veel vrij en komen ze zelfs voor met 11-10.
Het feit dat we wel veel kansen krijgen en metname zelf creëren, zorgt er bij de coaches toch voor veel vertrouwen in een goede afloop.
Uiteindelijk scoren we in kwart 2 slechts 6 punten, maar gelukkig loopt Alkmaar ook niet meer verder uit. Doordat ze bovendien vaker de 3 seconde regel overtreden in de bucket, maar nog meer, doordat aan onze zijde speelster Julia, bijna iedere rebound te pakken heeft, krijgen ze geen 2e kans na een gemist schot.
Vanaf het 3e kwart begint het weer iets beter te lopen aan onze zijde. We maken meer ruimte tijdens het opzetten van de aanval en komen tot scoren. Helaas maken we in de breaks een aantal verkeerde beslissingen met passen, waardoor de tegenstander de bal te simpel verovert en ook tot score komt
Tot ver in het 4e kwart weten we een voorsprong te krijgen en soms lijken we uit te gaan lopen, maar blijft Alkmaar terug komen. Meer als een punt of 6 verschil wordt het dan ook niet meer.
In het laatste deel van het 4e kwart lijkt de tegenstander erdoorheen te zitten en wanneer zij dreigen terug te komen en te vechten (compliment aan de tegenstander dat ook zij door bleven gaan), maken wij het af met een aantal prachtige scores van onder de basket en van buitenaf. Vooral de passes en de snelheid waarmee de bal door het team naar elkaar toegespeeld wordt zorgt voor letterlijk een staande ovatie van het publiek.
Uiteindelijk weten we de laatste 1.5minuut de wedstrijd rustig uit te spelen en sluiten we deze af met een 40-36 eindstand. Dus zoals verwacht.
Een compliment aan het hele team dat ze het teamspel afwisselde met een aantal mooie individuele acties en de bal goed rond lieten gaan. In de 1 tegen 1 situaties waren we keer op keer de sterkste.
We moeten nu in de komende weken gaan proberen om meer kansen te verzilveren en aan te leren om de tegenpartij niet te veel te vrij laten.