IMG_2412Dyna ’75 is een nieuwkomer in de hoogste landelijke VU18 competitie en een grote onbekende voor ons. De eerste wedstrijd van Dyna tegen BV Hoofddorp werd gestaakt vanwege een lekkage, dus we hadden ook niet de mogelijkheid het team uit Heerenveen te vergelijken met BV Hoofddorp. Zonder Lisa, Claire en Lies (die speelden met de U16 mee) togen we met slechts een handjevol speelsters richting Heerenveen. Halverwege het eerste kwart voegden Lauren, Naomi en Pien zich bij de groep, aangezien die nog eerst moesten spelen met de U20 in Den Helder.

We begonnen de wedstrijd met het zetten van veel druk, maar al snel zagen we dat Dyna ’75 hier erg veel moeite mee had en dat de ploeg wat handelingssnelheid tekort kwam om goed onder de druk uit te komen. Binnen no-time stond het 1-14. Het was duidelijk dat het een ongelijke strijd was en dat Dyna ’75 op dit moment nog een paar maten te klein voor ons is.

In dat soort gevallen is het zaak om een ongelijke wedstrijd zoveel mogelijk de moeite waard te houden (voor beide ploegen). Dus te volharden in een full-court press is volkomen zinloos. In plaats daarvan gaven we onze speelsters andere opdrachten mee, zodat we in deze wedstrijd konden werken aan de diverse aandachtspunten die wij als team hebben en graag willen verbeteren. Op deze manier werd het -ondanks het krachtsverschil en de grote uitslag- een wedstrijd die voor beide ploegen toch nuttig was.

Via 5-25 in het eerste kwart, gingen we rusten met 7-49 (2-24). Het derde kwart hadden de meiden wat moeite om de concentratie vast te houden: 19-70 (12-21). Eindstand: 24-106 (5-36).

Een compliment voor het Dyna ’75 team en hun coaches, die ondanks het grote verschil positief bleven basketballen en dit als een groot leerproces zien. Verder nog wat te melden? Jazeker.

Cheryl liet een mooie ‘double-double’ noteren (15 punten, 12 rebounds) en schoot 100% (!) van de vloer en strafworplijn. Overigens waren de scores mooi verdeeld over alle speelsters. En ja…. de traditionele ‘100ste-punt-taart’ mag gebakken worden door Jem 😉
Schermafbeelding 2015-09-27 om 16.22.17