We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan fundamentals, basisaanval, agility en conditie. De meiden verdienen hun speelminuten door inzet en opkomst bij trainingen en we zijn behoorlijk tevreden. De meesten gaan voor het eerst naar de middelbare school en we beseffen dat het soms best lastig is om huiswerk te combineren met drie trainingen.

We hadden op het Derba toernooi met 54-4 gewonnen van Akrides, maar omdat Anouschka, die in de competitie in ons VU16 eredivisieteam speelt, er vandaag dus niet bij was, verwachtten we een minder groot verschil. Coach Erwin voorspelde een 28-66 overwinning. Ik weet niet of hij vaak meespeelt in de TOTO, maar daarover later meer…

Opdrachten: ruimte maken, niet passen naar stilstaande mensen, tegenstander aanvallen op de voorste voet en waar mogelijk de bal snel naar de overkant brengen en scoren. Verdedigend vroeg druk zetten op de bal en vooral je eigen man blijven verdedigen.

1e kwart: Desi opent de score na een inbound pass van Sarah. We zetten goed druk op de bal en Sarah scoort op assist van Lotte. Een aantal aanvallen zonder score, Julia pakt een aanvallende rebound en maakt goed af. Steal van Lotte en ook zij scoort. Halverwege het eerste kwart komen Imani, Donna en onze nieuwe aanwinst Jasmijn in het veld voor Lotte, Desi en Sarah. Julia scoort opnieuw, assist Yara. We werken hard, maar het is rommelig en we komen afspraken niet na. Akrides scoort een paar keer omdat we niet goed opletten. Marit en Sylvana zijn in het veld gekomen en het is aan de sterke aanvallende acties van Sylvana te danken dat Akrides niet dichterbij komt, zij maakt zes punten tegenover 8 van Akrides. Einde eerste kwart: 8-16

tempFileForShare_2015-09-20-03-10-45

2e kwart: Een gemiste layup, een slechte pass en Akrides scoort. Julia gaat naar de basket, assist Desi. We wisselen eerder dan gepland om wat afspraken door te nemen. Lotte komt erin en zet het weer goed neer. Desi scoort zoals we het hebben getraind, in & out, goede pass op de verste hand door Lotte en naar de basket gaan. We veroveren snel de bal, Lotte schiet, aanvallende rebound en score Sylvana, de motor loopt nu. Sarah steelt de bal en laat Sylvana scoren. Julia pakt een aanvallende rebound en maakt genadeloos af. Meteen daarna een prachtig uitgevoerde break, rebound Sylvana, pass naar de zijkant op Lotte en een lange pass naar de snelle Jasmijn die haar eerste officiële punten maakt als Lion! De volgende aanval is weer mooi, Julia komt goed vrij Lotte loopt door en krijgt de bal terug voor ons 30e punt. Donna, Marit en Imani keren terug in het veld en we blijven goed verdedigen, Akrides scoort wel twee keer knap. In de slotfase nog een mooie score van Lotte na een give & go met Jasmijn. De laatste score is voor Akrides: 6 – 16 voor het kwart en 14 – 32 bij rust.

3e kwart: We beginnen sterk, scores van Jasmijn, Sylvana en nogmaals Jasmijn op een assist van Lotte. Dan is de concentratie bij Sylvana een moment weg en komt Akrides wel erg makkelijk tot scoren. Dan moeten je teamgenoten je steunen en dat gebeurt, Lotte passt op Sarah en ook dat vlekje is weer weggewerkt. Lotte vindt daarna ook Sylvana inside. Weer een steal van Julia, goede pass op Jasmijn die hard naar de basket gaat, de layup is mis, maar Julia pakt de rebound, scoort en ook zij helpt haar teamgenoot. Daarna sterk verdedigen van Imani, een steal en via Julia scoort Lotte.

Een hele rommelige situatie volgt met veel balverlies over en weer. Toch weten Marit en Donna hun eerste punten te maken. 8-18 voor het kwart.

4e kwart begint moeizaam, pas na drie minuten opent Akrides de score, en wij staan droog. Als we gewisseld hebben begint het weer te lopen, Desi zet een screen voor Lotte, passje op Marit, score. De volgende aanval is een kopie, Sarah zet het screen, Lotte passt en Marit scoort weer. De laatste minuten zijn leuk om naar te kijken, Sylvana gaat goed naar de basket zoals we hebben geoefend na een pass van Lotte, Desi scoort na een drive. Sylvana zet op haar beurt een screen voor Lotte die nu Julia laat scoren.

Lotte zet een screen voor Desi die kan scoren. Lotte blijft de bal goed verdelen en Sylvana scoort nog tweemaal. De laatste score van de wedstrijd is van Lotte, zij bekroont een prima wedstrijd met 10 punten. Kwartstand 4-18.

Eindstand:

uitslag

Al met al een aardige voorspelling van coach Erwin en een prima begin van het seizoen. Gaby bedankt voor het assisteren en Kees bedankt voor het filmen. Dinsdag gaan we weer hard trainen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen de lange meiden van Alkmaar Guardians VU16-1.