Nadat er een 2 tal weken terug nog een toernooi gespeeld werd bij CBV Binnenland, was het vandaag tijd voor het Toernooi georganiseerd door Derba.
Met de tegenstanders Derba Vu14 en Akrides Vu14 speelden alle teams 2 games.
20150912_142242
De eerste game ging tussen Derba & Akrides. Het werd een eenvoudige winst voor Derba.
In de 2e game stonden onze Landsmeerse Lions tegenover Derba. Met een hoog baltempo werden er via een aantal fastbreaks een paar mooise scores gemaakt, waarna we lekker door konden wisselen. Helaas zorgde de wissels voor een rommelig spel. Hierdoor kwam Derba enigszins te gemakkelijk terug.
Uiteindelijk na een time out hebben we het spel weer rustig opgezet en de structuur deels terug kunnen brengen.
Mooi om te zien dat er veel van de de breaks gebruikt werd gemaakt, waar veel opgetraind is. Helaas liepen we niet altijd goed breed, waardoor sommige passes niet goed aankwamen. Eindstand: 26-16 voor Landsmeer.
In onze 2e en laatste game tegen Akrides was het niveau verschil al snel duidelijk. We startte met een ander 5 tal, die elkaar simpel leken te vinden. Met daarbij een aantal mooie nuttige rebounds liepen we simpel uit naar 22-0. Pas daarna wist ook Akrides te scoren. Zij hadden vooral moeite met ons snelle tempo en onze defense.
Na een aantal mooie scores liepen we snel uit en speelden we behalve onze breaks ook een aantal keer ons spelletje waarbij er 1 tegen 1 de man opgezocht werd en een aantal keer verslagen werd.
Eindstand 54-4 waardoor de de beker mee naar Landsmeer kon.
Een winst die natuurlijk niks zegt, maar een leerzaam toernooi als deze helpt ons wel verder in de voorbereiding.
Derba willen we via deze weg bedanken voor dit leuke toernooi.
Over precies een week zal voor ons de competitie gaan beginnen.
20150912_162357