Vanaf zaterdag 12 september kan de Landsmeerse jeugd weer wekelijks naar Basketballs’cool in Landsmeerse sporthal. Van half tien tot elf uur kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar op een speelse manier kennis maken de in Landsmeer zo populaire sport. Plezier is het uitgangspunt. Spelenderwijs worden de kinderen beter in bewegen en balvaardigheid.Molly

Het initiatief gaat uit van basketballvereniging Landslake Lions, in samenwerking met Sportservice Amsterdam en de Nederlandse Basketball Bond.

De kosten zijn laag, slechts twee euro voor een proefles. De lessen staan onder leiding van een van de beste basketbalspeelsters die Nederland ooit gekend heeft: Molly McDowell. De Amerikaanse Landsmeerse is gediplomeerd trainer, spreekt inmiddels Nederlands en heeft veel ervaring in het geven van basketballclinics aan kinderen op basisscholen. Deze zomer stopte de voormalige All*Star met spelen. Volgend seizoen is McDowell assistent-coach van het vrouwenteam van Loon Lions en coach van het U20-team. Ook treedt ze op als assistent-coach van het nationale U16 team.

Meer inlichtingen over Basketball’scool zijn te vinden op de website www.landslakelions.nl. of www.basketballscoolamsterdam.nl.