NT VU16-2Landslake Lions speelster Lindsay Pengel heeft na een pittige voorbereiding een definitieve plek verdiend in de Nederland VU16 selectie van bondscoach Thijs Volmer dat afgelopen dinsdagavond richting Portugal vertrok, om deel te nemen aan het EK voor A-landen. Molly McDowell maakt onderdeel uit van de technische staf als assistent-bondscoach

De Orange Angels VU16 speelden afgelopen week op twee achtereenvolgende dagen twee wedstrijden tegen de sterke Duitse meiden. Twee keer werd kansloos verloren, maar in de tweede wedstrijden zagen de dames en coaches toch positieve punten. Dat zorgt ervoor dat de Angels VU16 dinsdag met vertrouwen afreizen naar Portugal, waar op donderdag om 16.15 uur (17.15 uur Nederlandse tijd) de eerste wedstrijd tegen Tsjechië zal worden gespeeld. Doel is om bij de eerste twee in de poule te eindigen en zodoende rechtstreeks door te stromen naar de volgende ronde.

Het EK vindt plaats van donderdag 13 tot en met zondag 23 agustus. De Orange Angels VU16 bevinden zich in Groep A met Tsjechië, Turkije en Italië.

We wensen Lindsay en Molly en uiteraard de voltallige Orange Angels staf en speelsters heel veel succes!