LEWA2135Van 18 tot en met 21 juni vond in Denemarken de Copenhagen Invitational plaats. Het Nederlands team VU15 en twee Nederlandse VU14 selecties deden mee aan dit internationale toernooi.

brian bondscoachVan onze club was voor de ‘Orange Angels’ VU15 Claire Hirman geselecteerd. In Nederland VU15 zaten ook Lies van Straaten (tevens teamcaptain) en Lisa Stauffer. Beide meiden zijn afkomstig van UBALL en zullen vanaf komend seizoen het Landslake Lions rood dragen.

Nederland reisde met twee VU14 selecties naar Kopenhagen: Orange Angels North en Orange Angels South. In Orange Angels VU14 North speelden de Landsmeerse speelsters Anouschka Meijer en Josefien Cornelissen. Dit team werd gecoached door Landslake Lions trainer Brian Hirman, die in Kopenhagen zijn debuut als bondscoach maakte. In Orange Angels South (onder leiding van bondscoach Robbert Slim) speelden Indy LeBelle en Julia Bakker.

Het Nederlands VU15 team met Claire, Lies en Lisa pakte onder leiding van bondscoach Yvonne Lansink Rotgerink uiteindelijk de bronzen medaille.

De kleine finale bij de VU14 ging tussen Netherlands North en Netherlands South. Orange Angels VU14 North met Anouschka en Josefien won de zusterstrijd met 65-42 van Indy en Julia en daarmee de bronzen medaille.

IMG_0035