Zondag 14 juni was een spannende dag voor een aantal Landslake Lions meiden (Thirza, Claire en Marian) en een tweetal ‘nieuwe Lionesses’ (Lisa en Lies, komend seizoen spelend in Landsmeer en afkomstig van UBALL). Na de laatste selectietraining werd de selectie bekend gemaakt van het Nederlands VU15 team dat van 18 t/m 21 juni zal deelnemen aan het Copenhagen Invitational toernooi in Denemarken.

IMG_2024

Landsmeerse delegatie in de Apollohal: (vlnr) Thirza, Nadine, Lois, Claire, Anouschka, Indy, Josefien, Julia, Marian en Fieke.

IMG_9742

VU14 en VU15 selectiemeiden luisteren aandachtig naar Fieke.

Alle vier velden in de basketballtempel Apollohal in Amsterdam werden gebruikt voor trainingen van Orange Angels. Leuk was dat op het eerste veld de damesselectie, met in de gelederen Loon Lions speelsters Nadine Boesaart en Fieke Ligthart, haar trainingen afwerkte. De andere drie velden werden gebruikt voor trainingen van de VU14 en VU15 selecties. Bijzonder leuk, leerzaam en inspirerend voor de jongste Orange Angels om zo de dames van dichtbij mee te maken en ook contact mee te hebben. Onze eigen Fieke had zelfs een actieve rol als ‘mentor’ en deelde haar ervaringen met de VU14 en VU15 speelsters en vertelde over haar tijd als jeugdinternational: de leuke en minder leuke dingen, wat je ervoor moet doen en vooral ook wat je ervoor moet laten om het Nederlands damesteam te halen.

Door zowel de VU14 als de VU15 werd twee keer 2 uur getraind. Na de laatste training werd de VU15 selectie bekend gemaakt. Helaas vielen Thirza en Marian af. Lois moest twee weken geleden al afhaken vanwege een blessure. Claire werd wel opgenomen in de VU15 selectie, evenals de nieuwe Lions aanwinsten Lies en Lisa. Een week eerder was de Kopenhagen selectie voor de VU14 al bekend gemaakt en mochten Anouschka, Indy, Julia en Josefien zich al Orange Angel noemen.

IMG_9759

Nederlands team VU15 met helemaal links Claire Hirman, vijfde van links Lisa Stauffer en derde van rechts Lies van Straaten.

Landslake Lions feliciteert de geselecteerde meiden en is evenzo trots op de meiden die het deze keer net niet gehaald hebben.