DSC_1707 (1)De Orange Angels (zoals de nationale vrouwen basketballselecties ook wel worden genoemd) zijn afgelopen zondag 31 mei jl. in Sporthallen Zuid bij elkaar gekomen voor de jaarlijkse kick-off. De bijeenkomst geldt als startsein voor het zomerseizoen waarin alle jeugdselecties weer EK’s en internationale toernooien gaan spelen. Later in het jaar beginnen de senioren aan hun kwalificatiecyclus voor EuroBasket 2015.

Alle internationals -van de VU14-selectie tot de A-ploeg- waren in Amsterdam aanwezig, met ook een flinke inbreng vanuit Landsmeer. Zo waren afgelopen zondag in Sporthallen Zuid de volgende ‘Lionesses’ te bewonderen: Sharon Beld, Mirthe Beld, Nadine Boesaart en Fieke Ligthart (A-ploeg), Denise Bloemkolk (U18), Lindsay Pengel (U16), Claire Hirman, Lois de Groot, Marian van der Berg en Thirza van IJzendoorn (U15) en Anouschka Meijer, Indy Lebelle, Julia Bakker en Josefien Cornelissen (U14). Maar ook de nieuwe Landslake Lions speelsters Lisa Stauffer en Lies van Straaten (beiden U15) waren present. Een handvol Landslake Lions speelsters moest helaas afzeggen wegens blessures.

Landslake Lions trainer Brian Hirman maakt dit jaar zijn debuut als bondscoach bij de VU14 nationale selectie. Molly McDowell is assistent-coach bij de Orange Angels VU16, maar kon niet aanwezig zijn vanwege vakantie.

Technisch directeur Esther Wender van de NBB trapte de dag af gevolgd door een korte speech van Remy de Wit, de nieuwe bondscoach van de A-selectie. De rest van de dag bestond uit trainingen van alle selecties, diverse teamoverleggen, technische staff-meetings en informatiesessies over o.a. voeding.

DSC_1745 (1)

Bij de jongste Nederlandse selecties, de VU14 en VU15, was tijdens het eerste trainingsuur een rol weggelegd voor oudere internationals waaronder Loon Lions speelsters Mirthe en Nadine bij de U14 en Fieke en Sharon bij de U15. Leuk en zeer inspirerend voor de jonge Orange Angels.

DSC_1734 (1)

Al met al een zeer geslaagde kick-off. De komende periode is het spannend voor de meiden, aangezien dan n.a.v. de verdere selectietrainingen de definitieve selecties gemaakt zullen gaan worden voor buitenlandse toernooien en EK’s.