Na weken van voorbereiding, was het eindelijk zo ver; het Noord Hollands BasketballKampioenschap voor U14 meiden. Voor het Landslake Lions team een extra bijzondere dag, omdat er gespeeld werd in onze eigen ICL in Landsmeer. En dat thuis spelen voor eigen publiek iets bijzonders heeft, dat bleek vandaag zeker zo. Want vanaf minuut 1 (om 10uur in de ochtend) tot de laatste minuut aan het eind van de dag, was het publiek aanwezig en bleven zij de Landsmeerse leeuwinnen steunen en toejuichen. Het leek af en toe wel een kampioenschapswedstrijd van het eredivisieteam, waarin de sfeer top was, een compliment waard voor alle supporters van alle 3 de teams.

Om 10 uur opent Landslake Lions Vu14 tegen Flashing Heiloo. Slechts een enkele speelster van dit team waren we reeds eerder tegengekomen in de competitie. Ons doel was vooral vanaf het begin scherp te zijn, en in een man to man defense, de 3 puntlijn dicht te houden. De verwachting was dat Flashing Heiloo veel snelheid zou brengen in het spel via hun guards en via hun lange center Anna, zou gaan proberen haar op te laten posten voor give and go’s, etc. Toch lukte het speelster Julia erg goed om haar vaak uit het spel te houden. Nadat het 1e kwart nog gelijk opgaat (17-14) weten we dankzij een goede defense en een aantal mooie scores in het 2e kwart een ruime winst te pakken: 24-14. Daarbij weet speelster Indy in de laatste secondes van het 2e kwart een buzzerbeater te scoren van achter de 3 puntslijn en gaan we vol vertrouwen de rust in.
Flashing Heiloo lijkt het op te geven, maar komen toch frisser uit de kleedkamers. Brutaal pakken zij de winst in het 3e kwart, waarin wij te veel slordigheidsfoutjes laten zien.
Met 50-42 beginnen we aan het laatste kwart. Dit laatste kwart lijkt een kwart te veel voor het jonge team uit Heiloo. Zij geven het op en lijken een aantal van hun speelsters te sparen voor de 2e game. Uiteindelijk winnen wij dit kwart ruim met 24-4. Josefien weet in dit laatste kwart 15 punten te scoren dankzij een aantal fraaie passes van haar teamgenootjes.(Josefien wordt topscoorder in deze wedstrijd met 30 punten). Uiteindelijk winnen we deze 1e game ruim met 74-46 en lijkt er zelfs even een feestje los te barsten op de tribune.
17091523619_495f8f2d01_k
In de 2e game van de dag, ontmoet Flashing Heiloo het Vu14 team van Den helder. Den Helder blijkt deze dag duidelijk met maar 1 doel naar Landsmeer te zijn gekomen; kampioen worden. Met een full court press die zij de gehele game gebruiken, weten ze Flashing Heiloo meerdere malen goed onder druk te zetten en de bal vaak te veroveren. Uiteindelijk wint Den Helder deze wedstrijd dan ook ruim.
17092589778_c22c35edee_k
In de laatste wedstrijd spelen wij tegen Den Helder. Ons doel nu was om de felheid van game 1 mee te nemen naar deze wedstrijd en voor elke bal hard te vechten. We spreken daarbij af de bucket dicht te houden.
17280357015_0fae340bbe_h
Helaas bleek al snel dat wij de energie van wedstrijd 1 op geen enkele manier terug konden krijgen en liepen we steeds achter de feiten aan. Ieder foutje aan onze zijde werd meteen afgestraft door Den Helder. In de defense werd er niet gewerkt voor de rebound, waardoor Den helder vaak een 2e, 3e of zelfs een 4e kans kreeg. In de aanval was ook de snelheid en vooral de felheid naar de basket helemaal weg. Langzaam ging bij ons het lichtje uit. Toch besloten we ook deze wedstrijd goed af te sluiten en kregen ook deze wedstrijd de bankers speelminuten, die zelfs tot een enkele score volgde van onze u12 speelsters en 1e jaars U14 speelsters.
16660126143_aef34718a6_k
Met de winst die Den Helder in beide games pakt, pakken zij dit kampioenschap en plaatsen zij zich voor het Nederlands Kampioenschap. Verdiende winnaar van de dag.

Toch ben ik vooral erg trots op het team met wat ze vandaag gepresteerd hebben en als team hebben laten zien in het veld. Uiteindelijk kan er maar 1 de winnaar zijn, maar hebben we gezamelijk kunnen genieten van een bijzondere dag met een mooi resultaat: een prachtige winst in de 1e game en een 2e plek bekroond met een medaille, bloemen en beker. Het waren dan ook vooral na afloop veel blije gezichten en een goed gevoel die achterbleef bij alle speelsters en coach. Vandaag stond er een team op en naast het veld dat gestreden heeft tot de laatste seconde. Een team dat niet alleen bestond uit de speelsters, maar ook enthousiaste vrijwilligers, ouders en vele anderen.. Bedankt!
Leuk was het ook dat danslerares Mirella Schuring deze dag voor een streetdance-act gezorgd heeft om het publiek ook in de pauzes te vermaken.
17092815020_f2fa6599dc_h
Er werd dan ook fanatiek meegeklapt en gefloten door het publiek tijdens de dansmoves die deze jonge meiden van haar neerzette.
Teamouders/managers Moniek & Anita bedankt voor alle hulp en inzet deze dag, waardoor ik me volledig kon concentreren op het coachen.
Daarnaast wil ik ook Johan Kaal bedanken voor al zijn hulp en adviezen. De ervaring die hij heeft met dit soort toernooien/kampioenschappen heeft hij graag willen delen, waardoor ik als coach veel van hem heb mogen leren en komende jaren zeker nog zal blijven doen. Natuurlijk was ook de aanwezigheid van eredivisiespeelster Molly van grote waarde. Vooral omdat zij een voorbeeld is voor veel speelsters en daarmee voor veel inspiratie zorgt bij speelsters en mij als coach. Fysiotherapeut Gerald bedankt voor zijn hulp om de speelsters fit te krijgen en te behouden deze dag. Natuurlijk vergeet ik vast nog mensen, maar ik ben trots op het team en alle hulp die vrijwillig werd aangeboden door anderen om van deze dag een hele mooie dag te maken en een intense sfeer neer te zetten tijdens dit kampioenschap.
Na afloop van deze dag hebben we met alle speelsters en ouders nog nagenoten van een overheerlijk diner bij de ouders van speelster Nora. Mooi om deze dag gezamelijk te kunnen afsluiten.
FB_IMG_1430083027304