Woensdag beginnen de play-offs. Loon Lions start in de halve finale tegen de oude rivaal Lintex Binnenland.

In voorgaande jaren ontmoetten de Lions en Binnenland elkaar pas in de finale, maar door allerhande blessures bleef het team van coach Joost van Rangelrooy dit jaar wat achter in de reguliere competitie en werd vierde.

Dat neemt niet weg dat Binnenland tot nu zowel de Final Four als de Carla de Liefde trofee won en dus veruit het meest succesvolle team uit de Vrouwen Basketball League is. De Rotterdamsen hebben kennelijk inmiddels geleerd om op precies het juiste moment te vlammen.

Dat Loon Lions tot nu toe alle vier de competitiewedstrijden van Lintex Binnenland won, zegt dus misschien niet zoveel.

De halve finale wordt gespeeld in een best-of-vijf serie in een t-t-u-u-t-schema. De Lions beginnen dus met twee thuiswedstrijden, spelen dan (indien nodig) twee uitwedstrijden, waarna Binnenland mogelijk nog een keer op bezoek komt in Landsmeer.

Wat we natuurlijk graag willen, is dat alle Lion-fans weer ouderwets in het rood gekleed naar de wedstrijd komen!

Poster1april2015-page-001