Toen mij 2 weken terug verteld werd, dat de beide ouders van 1 van onze u14 speelsters 3 x de Alpe D’Huez gaan proberen te beklimmen, tijdens de welbekende “Alpe D’Huzes” actie, om geld in te zamelen voor het goede doel (Bevordering & ondersteuning van (wetenschappelijk) onderzoek naar allerlei vormen van kanker), toen wist ik direct dat wij als team, dit zouden moeten gaan ondersteunen. Als coach van een jeugdteam vind ik het ook belangrijk om bij dit soort onderwerpen eens stil te staan, ook al is de strijd die wij wekelijks in het veld leveren natuurlijk een hele andere strijd.
Het was dan ook mooi om te zien hoe een aantal speelsters gelijk met ideeën kwamen.
We besloten om de wedstrijd van vandaag, en dan metname onze scores, te gebruiken als een soort sponsorgame. Helaas had niet iedere speelster dit goed begrepen en was een enkeling dit vergeten, maar toch was er door een groot aantal speelsters en ouders, afgelopen week hard gewerkt om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te krijgen.
Na een vooral spannende 1e helft, die wij met een minimaal verschil in ons voordeel afsloten, waren de U16 meiden van Harlem Lakers uiteindelijk ons weer de baas. De zonedefense die dat team de gehele wedstrijd neerzette, zorgde bij ons voor veel problemen. Verdedigend stonden we daarbij nog te veel stil, en kon ook Harlem Lakers hier met een aantal snelle drives gebruik van maken. Wel waren de scheidsrechters aan beide zijde vandaag erg streng en scherp, waarbij iedere aanvallende of verdedigende fout werd afgefloten. Hierdoor hadden beide teams halverwege de wedstrijd al speelsters met 4 fouten. Toch bleef het vooral een leuke, fanatieke en sportieve wedstrijd. Eindstand van deze wedstrijd was 59-43, die metname in het 3e kwart beslist werd door Harlem Lakers. Dankzij onze 43 punten weten we daarbij een mooi bedrag van 412 euro op te halen, waarbij een enkele speelster nog een losse donatie zal doen. We hopen vooral dan ook dat we hiermee beide ouders een extra steuntje in de rug geven tijdens de beklimming van die welbekende berg; de Alpe D’Huez.