Afgelopen zondag speelden de Vu14 en Vu15 selecties van de rayons tegen elkaar op de Talentencup in Wijchen. De bedoeling van dit toernooi is om de talenten uit de vijf rayons te tonen aan de bondscoaches. De coaches van de rayonteams hebben veel overleg met de bondscoaches en aan het einde van het toernooi wordt bekeken welke speelsters naar de centrale trainingen mogen. Tijdens die trainingen zal bepaald worden welke speelsters opgenomen gaan worden in de Vu14 en Vu15 Nationale teams. Voor die teams is er in de zomer een programma van toernooien in het buitenland.

wijchen-828

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, waren er ook weer een aantal Landslake Lions speelsters aktief. Voor de Vu14 waren dat Indy LeBelle en Josefien Cornelissen, voor de Vu15 waren dat Anouschka Meijer, Thirza van IJzendoorn, Claire Hirman en Lois de Groot. Voor hen breekt de spannende tijd aan waarin ze te horen krijgen of ze wel of niet naar de centrale training mogen.