Een spannende wedstrijd werd het nooit echt. Wel een wedstrijd met meerdere inzichten en voor mij als coach en speelsters een mooie ervaring rijker. Ik kijk dan ook vooral erg positief terug op een aantal zaken aan onze zijde.

We beginnen deze wedstrijd met de wetenschap dat onze startende guards/forwards er alle 3 niet zijn. Zij spelen vandaag tijdens de Talentencupwedstrijd met het Noord Hollands U14 team (en u15 team) in Wijchen of Wiechen… Niet om de hoek, maar wel weer een mooie ervaring voor deze u14 speelsters. Mooi ook dat Indy er weer bij is.

Wij missen dus redelijk wat snelheid vandaag in onze eigen wedstrijd tegen de lange u16 meiden van Den Helder. En dat lengte verschil was dan ook goed zichtbaar. Ons team mist daarbij ook 1e jaars u14 speelster Roos door griep. Gelukkig konden we wel weer rekenen op de u12 speelsters Lotte en Sylvana en waren er vandaag ook een 2 tal 1e jaars!!! U12 speelsters er extra bij: Sarah en Desi. (Let op: beide zijn dus net 11 jaar en spelen tegen meiden van rond de 15 jaar).
FB_IMG_1427042787275
Tjsah dat aan onze zijde de snelheid in de drives en soms ook in de balcirculatie daardoor weg was, dat was een feit. Toch bleef het team tot het einde door gaan en werd de strijd in het veld er niet minder op. En ondaks dat de beide 1e jaars u12 het niet gemakkelijk hadden, ben ik als coach natuurlijk trots dat ze er maar mooi wel even stonden en het probeerden. Wetende dat beide speelers pas 2 losse trainingen hebben meegetraind.

Verder vond ik dat de overige speelsters die vandaag de 1, 2 en 3 posities invulden, dit erg goed deden. Niet vlekkeloos, maar er werden mogelijkheden gecreeerd en er werd samengewerkt. Helaas werd de fanatieke full court press, die Den Helder lang neerzette, niet altijd overwonnen. Dit leverde een behoorlijk aantal keren balverlies op, maar soms kwamen we er toch wel uit en wist o.a. Sabrina en Jo hieruit te scoren. Daarbij kregen we door de foutenlast aan de zijde van Den Helder (21) tegenover 5 aan aan onze zijde, meerdere malen de kans om vanaf de vrijeworplijn te scoren. O.a. Sylvana, Julia en Jo wisten hierdoor een aantal extra punten te scoren. Maar liefst 4 speelsters aan zijde van Den Helder, eindigen daarbij met 4 fouten. Vooral het foutief afstoppen van de bal door Den Helder leverde dit aan onze zijde extra kansen. Helaas maakte wij zelf vooral verdedigend onder het bord soms onnodige fouten die door Den Helder dan ook direct benut werd met scores.
Uiteindelijk wint Den Helder met gemak, maar kunnen wij zeggen dat we vandaag als jonge team mooie volwassen stappen vooruit hebben gemaakt. Ondanks een bloedlip (Sylvana) en wond aan een knie (Jo) na een vervelende aanvaring met de tafel, ben ik vooral blij dat we deze wedstrijd heelhuids hebben doorstaan en ons kunnen gaan voorbereiden voor een laatste thuisgame, volgende week tegen Harlem Lakers. Een bijzondere thuisgame waarin we een extra strijd gaan strijden voor een goed doel…