Schermafbeelding 2015-03-22 om 20.24.42Op zaterdag 21 maart stond de uitwedstrijd tegen middenmoter Batouwe op het programma. Een tegenstander waarvan wij geacht worden te winnen, maar ook een ploeg met flink wat lengte en met een aantal talentvolle speelsters in de gelederen die het verschil kunnen maken. Een ploeg die verzorgd basketball speelt en gedurende het seizoen mooie stappen heeft gemaakt, wat een oprecht compliment is aan de opleiders van dit team. Dus scherpte was geboden om een goed resultaat uit Bemmel mee te nemen naar huis.

De snelweg A1 was ons niet gunstig gestemd, want onderweg kwamen we terecht in een fikse file. Dus in plaats van als team ruim op tijd aanwezig te zijn in De Bongerd, kwamen de laatste speelsters pas tijdens de warming up binnenrennen. Niet de ideale voorbereiding voor een wedstrijd. Misschien was het daarom dat we wat rommelig startten en te weinig energie op het veld toonden in het begin van de wedstrijd. Gelukkig begon Batouwe ook niet echt scherp aan de wedstrijd. De eerste scores waren voor ons (1-9), maar gaandeweg het eerste kwart kwam Batouwe beter in de game. Via 10-11 in de 7e minuut eindigden we het eerste kwart met een 14-19 voorsprong.

Het tweede kwart was het vooral onze verdediging die prima uitpakte. Pas aan het eind van de 6e minuut kon Batouwe het eerste punt van dit kwart maken via een strafworp, terwijl wij toen al 14 punten konden laten noteren op het scoresheet. Inmiddels was Quinty Baars al uitgevallen (geblesseerde vinger) en was Claire uit voorzorg uit de wedstrijd gehaald nadat ze door haar enkel was gezwikt. Gelukkig viel het mee en kon ze later in de tweede helft weer meedoen. Quinty Kuijper, Lisanne en Denise zorgden aanvallend voor het meeste gevaar dit kwart. Ook Anika droeg haar steentje scorend bij dit kwart met een aantal goede acties en we liepen redelijk fluitend uit naar 28-45 (14-26) bij rust.

Inmiddels stonden vooral onze grotere speelsters op scherp vanwege flinke foutenlast: Lisanne, Thirza, Marian en Denise liepen vrij vroeg in de tweede helft al tegen hun 4e fout aan. Gevolg was dat we verdedigend flink inleverden ten opzichte van het tweede kwart, als gevolg van (de natuurlijke) vrees van teveel speelsters om tegen de 5e fout aan te lopen. Batouwe voelde dat perfect aan en zette aanvallend goed aan en kwam een stuk makkelijker aan scoren toe. Aan de andere kant konden wij net zo makkelijk het netje vinden. Vooral Quinty Kuijper was (net als vorige week) maar moeilijk te stoppen. Uiteindelijk kwam ze op haar season high van 41 punten tegen een uitstekend percentage van 64,3%. Stand na derde kwart: 46-70 (18-25).

Het was duidelijk dat we deze voorsprong in het vierde kwart niet meer gingen weggeven. Maar de geblesseerde Quinty Baars had inmiddels gezelschap op de bank gekregen van Thirza en Marian die tegen hun 5e fout waren aangelopen. Verdedigend hielden wij inmiddels open huis, maar gingen we aan de andere kant gelukkig ook vrolijk door met scoren. Voor de toeschouwers werd het in elk geval een open aanvallende wedstrijd met veel scores aan beide zijden. De wedstrijd eindigde in 70-94 (24-24).

Nu maar liefst 2 weken -helaas- geen wedstrijd voor ons. En dan begint de spannende ontknoping van deze competitie met dé uitwedstrijd tegen het sterke Jolly Jumpers op 11 april.

Boxscore:
Schermafbeelding 2015-03-22 om 19.37.14