Zonder de geblesseerde Indy(duim) en Julia(enkel), traden we vandaag aan tegen een 6 tal forse/lange meiden van Hillegom Vu16.
We spraken af om vooral organisatorisch alles goed neer te zetten en als team hard te werken.
Ondanks dat het tempo in de gehele 1e helft veel te laag was (wij gingen teveel mee in het lage tempo van de tegenstander), ging de uitvoering goed.
De afspraken werden goed uitgevoerd en er was duidelijk zichtbaar en vooral hoorbaar, meer communicatie in het veld aanwezig.
Hillegom weet het gehele 1e kwart niet tot score te komen en pas in het 2e kwart in de 4e minuut, gaat er ook aan de zijde van Hillegom 1 vrije worp en even later ook een veldscore raak. In de gehele eerste helft krijgen we dus slechts 3 punten tegen, maar vanwege het te lage tempo, scoren wij totaal 16 punten in de eerste helft.
Wij weten daarbij ondanks de lengte bij de tegenstander, meer rebounds te pakken, alleen duurt het na de rebound te lang om de bal naar de andere zijde te brengen. Hierdoor weet Hillegom ons te gemakkelijk af te stoppen. Wel mooi en een groot compliment waard dat u12 speelster Lotte, vandaag haar allereerste score weet te maken in dit u14 team tegen deze lange u16 speelsters. Daarbij weet ook o.a. Kirsten vandaag het netje gemakkelijk te vinden met mooie scores tot gevolg.
Na de rust spreken we af om het tempo omhoog te gooien. Helaas wordt het hierdoor erg rommelig en besluit ik al na een minuut of 2 een time out te nemen. Nieuwe afspraken gemaakt, waarna er een aantal snelle scores vallen. Dit kwart weten we een 9-21 score neer te zetten.
In het laatste deel van dit kwart en het gehele 4e kwart besluiten we om de speelsters die nog niet gescoord te hebben, meer speeltijd en ruimte te geven om te kunnen scoren. Helaas lukt dit niet en weten op 2 speelsters na, alle overige speelsters te scoren. Wel leuk om te zien dat in het veld alles geprobeerd wordt door de speelsters zelf om deze 2 speelsters tot score te laten komen.
Wel gaat dit teamspel ten koste van onze score en wordt er meer ruimte gegeven aan de tegenstander, maar de winst kwam al niet meer in gevaar.
Echt een compliment waard voor het hele team hoe er vandaag gespeeld is. En fijn om na 5 gele briefjes ook weer eens het roze overwinningssheet mee naar huis te kunnen nemen. Eindstand 20-47.
WEBversie

Persoonlijke scores:
Anouschka: 19 punten (waarvan 1 driepunter), Kirsten: 8punten, Sabrina: 6 punten, Jo: 6 punten, Josefien: 6 punten en erg veel assists, Lotte: 2 punten.