Vandaag de warming-up voor de komende wedstrijden die zullen gaan om een plek bij de Final Four. De horde Cangaroes moest natuurlijk eerst genomen worden. Er was nog een plekje vrij in de ziekenboeg en deze werd door Beau ingenomen. Gelukkig heeft Landslake talent genoeg en konden Claire en Lisanne de selectie aanvullen. Johan was vandaag de headcoach ivm zijn examen. Nou, hij kon na 2 minuten aan de bak, want Cangaroes kwam op ruime voorsprong omdat de Lions wel op het veld stonden en daar was alles dan ook mee gezegd. Johan liet zich even horen langs de zijlijn, de meiden kregen wat meer energie en vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. Het spel ging sneller, de scores gingen lopen, Claire en Lisanne konden hun debuut maken in VU20 en Johan was geslaagd. Ik heb alleen de 1e helft gezien wat redelijk was, wat ook met de tegenstander te maken had. Ruzie met de basket hebben we nog steeds, dus het wordt hoog tijd om die ruzie bij te leggen. Dat we in de 2e helft maar heel weinig punten hebben gemaakt, laten we maar even buiten beschouwing. Nu komen jullie met het energieloze begin nog weg, maar komende wedstrijden zullen jullie de achterstand die je dan oploopt niet meer weg kunnen poetsen. Wil je een plek bij de final four afdwingen zal je er iedere wedstrijd vanaf het begin moeten staan, ongeacht wie de tegenstander is. Ga bij jezelf na hoe je vanaf de 1e seconde geconcentreerd kunt zijn, je niet laat afleiden en je gedachten ergens anders zijn. Kijk tijdens de warming up in het rond, neem de omgeving in je op, wen eraan en zodra je klaar staat om te beginnen kijk je alleen nog maar naar het veld, de basket, de bal, de tegenstander en je medespelers. De rest doet er niet meer toe. Vrijdagavond spelen we namelijk weer in Katwijk. De kans is groot dat zij zich weer versterken met de twee dames uit de basis van 1e team van Katwijk, dus weet je wat je te wachten staat. We speelden daar vorige keer een goede wedstrijd, denk aan de goede aanvallen en verdedigende acties van toen en als iets niet lukt pas je je strategie aan. Na Katwijk volgt Binnenland, CTO Landstede en als laatste Dozy Den Helder.  Een mooie reeks om te spelen, daar doe je het tenslotte voor. Tot vrijdag.