Het einde van een vakantie, betekent meestal ook het begin of vervolg van het programma met vandaag een uitgame tegen de u16 meiden van Flashing Heiloo.
Aan onze zijde ontbraken vandaag een aantal (fitte) speelsters; Indy is nog geblesseerd, Nora is ook deze wedstrijd afwezig, Sylvana kon de afgelopen tijd niet mee trainen vanwege een blessure en Julia was vandaag een beetje grieperig. Tsjah al met al niet ideaal, maar gelukkig kon speelster Jo voor het eerst sinds 2 maanden weer mee spelen na een vervelende blessure.
Voor ons was het vandaag dus vooral hard werken en kijken hoe lang we het vandaag konden volhouden. Dat er mogelijk een moment van vermoeidheid zou komen, dat was enigszins dan ook wel te verwachten.
Na dit weekje vakantie was het ook vooral de vraag of we het begin van de wedstrijd nu wel scherp konden starten, want al iets te vaak dit seizoen lieten we de tegenstanders in het begin “de welbekende kaas van ons brood eten” en mistte bij ons de scherpte. Vaak keken we dan al na 2 kwarten tegen een onnodige ruime achterstand aan.
Met goede afspraken en fel spel begonnen we erg geconcentreerd aan deze wedstrijd, waarin speelsters Anouschka, Josefien & ook Jo, elkaars soms makkelijk leken te vinden.
Eindstand het 1e kwart: 12-15, waarbij alleen het laatste puntje via een vrije worp door Sylvana gescoord werd. Alle overige 14 punten werden door Josefien gemaakt.
Ook in het 2e kwart zien we goed teamspel en wordt er aan bijde zijden soms prachtig gescoord en geniet ook het publiek van beide teams. Wij lijken in de aanval iets scherper te zijn en lopen ook het 2e kwart iets uit: 12-19. Met 24-34 gaan we vol vertrouwen de rust in. Alleen het uitboxen en rebounden gebeurt weer nauwelijks dus hier nog een aantal keer op gehamerd. Wel mooi dat Jo dit 2e kwart tot 3 x toe uit een fastbreak weet te scoren en met een brede glimlach weer in het veld staat. Wederom zijn de laatste punten dit kwart voor Sylvana (U12 speelster).
Zodra we uit de rust komen, lijkt bij ons de scherpte volledig weg. Afspraken worden niet nagekomen, speelsters lijken elkaar en de tegenstander te vergeten en de vermoeidheid sluipt erin.
Flashing Heiloo komt met grote stappen en vooral snelle drives snel dichtbij. Wanneer we de laatste 2 minuten van dit 3e kwart ingaan, scoren wij niet meer en Heiloo weet 10 punten te maken en daarmee de achterstand in een voorsprong om te zetten. 31-12.
Wij zijn vooral met de verkeerde zaken bezig en laten ons te veel beïnvloeden door de tegenstander. Daarbij lijkt bij ons de vermoeidheid ervoor te zorgen dat simpele zaken als passen en dribbelen niet meer wil lukken. Tsjah en als je de tegenstander bij geen enkele drive meer weet af te stoppen, dan gaat het hard.. Uiteindelijk wint Flashing Heiloo deze wedstrijd ruim en verdiend. Wij moeten nu vooral gaan zorgen dat we weer allemaal fit en 100% inzetbaar zijn, zodat we het niveau van de 1e helft langer kunnen volhouden.
Toch kijken we vooral met een positief gevoel terug op deze wedstrijd, waarin we weer een leerzamen middag hebben beleefd.

Persoonlijke scores:
Josefien: 30 punten, Jo: 12punten, Anouschka: 10 Punten, Sylvana: 5punten.