Landslake Lions VU16 – BC Apollo VU16: de wedstrijd die nooit een échte wedstrijd kon worden

teamfoto2014WEBVERSIEDat BC Apollo (veel) te zwak is om in de hoogste landelijke VU16 competitie te spelen is allang duidelijk. De Amsterdamse ploeg loopt met regelmaat tegen zeer forse nederlagen aan. De laatste drie wedstrijden was BC Apollo meer dan kansloos tegen respectievelijk Batouwe (-59), BV Hoofddorp (-66) en Almonte (-51). De kern van dit BC Apollo VU16 team had overigens vorig seizoen al de grootste moeite om zich staande te houden in de beduidend zwakkere rayoncompetitie, hetgeen je serieus doet afvragen waarom ze überhaupt dit seizoen in de landelijke competitie zijn ingeschreven.

Dat het tegen ons ook een kansloze missie zou worden voor de Amsterdamse meiden, lag daarom in de lijn der verwachting. Bovendien bleek dat BC Apollo te maken had met een viertal blessuregevallen, waardoor ze gebruik moesten maken van een aantal invalsters (waaronder twee U14 speelsters). Het toch al forse niveauverschil tussen beiden ploegen werd hierdoor nog groter, waardoor vooraf al geconcludeerd kon worden dat dit nooit een échte wedstrijd kon worden. Niet leuk voor BC Apollo en niet leuk voor ons. Behalve dat het een positief effect heeft op ons doelsaldo, maar dat is dan ook het enige.

Inhoudelijk valt er daarom ook weinig te zeggen over de wedstrijd. Via 38-6 in het eerste kwart, gingen we rusten met 71-9 (33-3). Na derde kwart was de stand 99-14 (28-5) en uiteindelijk was de eindstand 131-18 (32-4).

In de dubbele cijfers dit keer: Quinty Kuijper 28 (EFF 26), Quinty Baars 20 (EFF 28), Thirza van IJzendoorn 17 (EFF 22), Lisanne Timmer 17 (EFF 27), Denise Sijbrands 16 (EFF 20 en met 10 rebounds een double-double), Claire Hirman 12 (EFF 27). Volledige stats hieronder.

Schermafbeelding 2015-03-01 om 13.03.02