Op vrijdagavond 13 februari moesten onze meiden de halve finale spelen tegen Grasshoppers in en uit Katwijk. Met een smalle selectie speelden Denise (schouderblessure), Beau (dijbeenblessure) en Naomi (ingepakte duim) toch mee. Zij waren net op tijd “fit” om minuten te maken en te kijken waar het schip zou stranden. In het helaas weer zeer vijandige Katwijk werd er een goede wedstrijd gespeeld. Enig nadeel was dat de ballen niet door het netje gingen. Ook al had Grasshoppers in de 2e helft een grote voorsprong, waren zij er niet gerust op dat de overwinning een feit was. Sterker nog, de meeste kansen lagen bij ons. Maar ja, ruzie met de basket. Je kan het maar eens hebben. Wederom complimenten hoe jullie gespeeld hebben in deze entourage waar jullie ondanks de negatieve uitlatingen naar onze speelsters door de supporters van de tegenpartij niet werden geschuwd, rustig en kalm bleven. Een supporter van Katwijk werd zelfs de zaal uitgestuurd door de goed leidende scheidsrechters. Ik vermeld dit, om aan te geven hoe de sfeer om het veld heen was. Jullie hebben hierin stappen gemaakt heb ik gezien. Het leuke is dat de meiden van beide ploegen het onderling wel met elkaar kunnen vinden. Gelukkig.

Het spel wat jullie lieten zien was goed en neem dit dan ook mee naar de volgende wedstrijden in de competitie. Natuurlijk is Grasshoppers een goede ploeg, ondanks dat zij zich hadden versterkt met twee speelsters die ook basis spelen in Dames 1 en uiteindelijk gooiden zij wel de bal door het netje en hebben dan ook terecht gewonnen. Echter is de uitslag geflatteerd en doet vermoeden dat jullie van de vloer zijn gespeeld. Niets is minder waar. Als de selectie weer op orde is, dan zal het nog beter gaan en duurt het niet lang of het komt tot een sportieve “uitbarsting”. Jullie zijn een slapende vulkaan die met de week meer wakker wordt. Zaterdag naar Almonte in Eindhoven. Jullie weten wat je daar te wachten staat. Tegen Lions uit Landsmeer doet iedere tegenstander een stapje harder/meer of hoe je het wilt noemen. Waar jullie daar vroeger van onder de indruk waren, wordt dit steeds minder en dat is een mooi vooruitzicht. Jullie hebben al veel van het verleden geleerd. Nu weer een stap verder door echt alleen nog maar naar je eigen spel en dat van je team te kijken en daarop te concentreren. Dat is moeilijk in deze emotionele sport, maar niet onmogelijk. Help elkaar hierbij door elkaar aan te spreken als er iemand de concentratie verliest. Geniet nog van je vakantie, doe leuke dingen en dan zien wij elkaar zaterdag weer. Wij, supporters, zijn trot op jullie.

Supporter Rob