De wedstrijden voor de Lions zijn moeilijk. Op zaterdag 14 februari in Hoorn bleek dat niet anders. Met maar 1 wissel begon de wedstrijd lastig, hoewel het na de eerste periode 6-6 was met 2 goede vrije worpen van Luuk. Het was alsof de jongens nog wakker moesten worden. Hoorn kwam al snel met mooie combinaties en bleek bij de rebounds meestal de sterkste. De Lions hadden moeite te reageren op dit snelle spel. Na een stand van 23-12 ging het even snel. Met maar 2 punten in de 4e periode, een mooie bal Sijar, was het aan het eind van de eerste helft 35-14. Er moest wat veranderen. Een flinke peptalk van coach Arie was nodig.
In de tweede helft lieten de Lions veerkracht zien. De Lions (Bo, Sijar, Rijk, Walid, Luuk, Elliott) hadden het zwaar, maar belangrijk was nu rustig te blijven, dit is moeilijk, maar het resulteerde in een goede 7e en 8e periode waarbij vooral een veel beter verdedigend spel opviel. De jongens werden wat scherper bij vooral de verdedigende rebounds en lijdden minder balverlies. Ze lieten Hoorn niet verder uitlopen. Opvallend dat met zo weinig spelers ze op het eind, als je vermoeidheid zou verwachten, hun sterkste spel lieten zien. Eindstand 62-34. Er zit meer in jongens.

Volgende keer gelijk vanaf het begin bij de les! Nu flink trainen en op zoek blijven naar verbetering. Volgende wedstrijd is uit tegen De Rijp op zondag 1 maart!