Met een team van 7 speelsters vertrekken we richting Den Helder, dit vanwege griepjes en blessures. Van deze 7 was er 1 licht geblesseerd en 1 speelster sinds vanochtend grieperig.. Dus tsjah niet de meest ideale situatie als je tegen een groep lange meiden.. reuzen.. moet spelen.. Hopen dat we dit volhouden en niet tegen teveel fouten oplopen.
Ondanks de afspraken die we maken is het baltempo veel te laag in het begin en gaan we te gemakzuchtig om met de open kansen.. 1 Linker lay up met rechts gemaakt gaat mis en een 2 tal lay ups onderhands gaan ook mis. Wel wordt bij 1 hiervan een speelster van mij hard tegen haar rug geduwd waardoor ze tegen de basket wordt gedrukt…. helaas slechts een fout.. Naar mijn mening onsportief..
Uiteidelijk spelen we te traag en spelen we niet volgens ons afgesproken spel in de 1e 2 kwarten. Den helder loopt daardoor makkelijk weg. Tel daarbij op de vele fouten die gemaakt worden maar niet afgefloten worden.. tsjah dan wordt het wederom lastig. Zodra ik de scheids hier in de rust over aanspreek geven ze beiden idd toe dat ze flink want handen zagen.. maar waar blijft dat fluiten dan..
Den helder speelt fanatiek en in mijn ogen te fanatiek..zeker naar de rust wordt dit nog erger.. trekken duwen en knijpen.. maar er wordt niet gefloten.. Zelfs wanneer een speelster van mij tot 2 x toe in 5 seconde tijd een elleboog in haar zij krijgt.. met opzet… gebeurt er niks..niet als ik de scheids hierover aanspreek of de coach van de tegenstander..ze kijken de andere kant op tsjah bekend verhaal begint dit te worden.. hoorde dit ook al via andere tegenstanders die hier spelen.. slechte zaak als je op die manier je voorsprong probeert uit te bouwen en dan met soms 3 a 4 personen aan de armen mag blijven hangen van 1 van mijn speelsters die in balbezit is..en 2 koppen kleiner zijn.. dus het onsportief gedrag gebruiken om je te kortkomingen in kwaliteiten te overbruggen..
Toch weten wij in het 3e kwart het tempo omhoog te brengen en heeft Den helder hier zichtbaar moeite mee. Wij spreken af niet voor de schoten te gaan maar voor de snelle harde drives om daarmee scores te maken en fouten hopelijk mee te krijgen.. dit lukt een aantal keer zeer goed.. We winnen dit 3e kwart met goed teamspel. Vooral Kirsten neemt hierin het voortouw.
Zeker als we dan ook nog in dit en in het 4e kwart eindelijk een aantal keer ons eigen spelletje gaan spelen, beginnen we de basket en elkaar makkelijker te vinden.. helaas voor deze wedstrijd te laat.. Want we verliezen die vooral in de 1e helft door gemakzucht.. een te laag tempo en het niet houden aan afspraken..
dit kan en moet beter, zeker als we aan het eind van het seizoen ook maar van enige betekenis willen zijn tijdens het nhk. Toch ben ik trots dat we doorzetten en ondanks het vervelende nieuws van speelster Indy die voorlopig in het gips met een pin in haar duim, niet kan mee spelen..Ook dit heeft bij het team toch een diepe indruk achter gelaten. We sluiten af met goede high fives en spreken af het niveau van het laatste deel van de wedstrijd mee te nemen.