IMG_7661Dat we de uitwedstrijd tegen CBV Binnenland makkelijk zouden winnen, was gezien de stand in de competitie geen erg gewaagde voorspelling. Ondanks dat we niet compleet afreisden naar Barendrecht werd het inderdaad een makkelijke overwinning, met een formele eindstand op het scorebord van 48-88. Ons eigen scouting gaf echter een eindstand van 48-93 aan en na het bekijken van de wedstrijdvideo bleek onze scout het bij het juiste eind te hebben. Slordigheidje van de verder sympathieke jurytafel, die deze 5 punten heeft gemist (2 punten in 2e kwart, 2 punten in 3e kwart en een strafworp in 4e kwart). Voor wat het waard is.

Het was in De Driesprong overigens sowieso wel een beetje een rommelige toestand. Met de wedstrijd die 15 minuten later begon, het inspelen chaotisch was, er eerst één scheidsrechter aan de wedstrijd wilde beginnen en zich opeens nog een tweede (overigens uitstekende) scheids zich spontaan aanmeldde, waarna de wedstrijd redelijk abrupt moest beginnen. Misschien dat wij daarom ook wat matig aan de wedstrijd begonnen. Wie weet? In elk geval waren we gewoonweg niet scherp, want we gaven Binnenland veel te veel ruimte in hun aanval omdat we veel te slap verdedigden. Ook in de rebound gaven we teveel tweede en derde kansen weg. Niet een best begin dus, waardoor na het eerste kwart het eigenlijke krachtsverschil tussen beide teams niet uit de periodestand was af te lezen: 17-20.

Het tweede kwart begonnen we gelukkig een stuk beter. Drie scores op rij van Claire zette de toon voor een snelle 0-10 run. Verder konden we dit kwart een aantal snelle scores uit onze press halen en stonden we strakker te verdedigen. Ruststand 26-44 (9-24).

Tweede helft een vergelijkbaar beeld met vooral de makkelijk scorende Quinty K. en Denise. Via 37-68 (11-24) na het derde kwart, stond er uiteindelijk een eindstand van 48-88 (11-20) op het scorebord.

Conclusie: op het eerste kwart na verliep de wedstrijd als verwacht. Alle speelsters kwamen lekker aan spelen toe. Qua scores leunden we dit keer veel op Quinty K. (29 punten, EFF 24) en Denise (22 punten, EFF 23). Maar ook Claire (11 punten, EFF 11), Thirza (9 punten, EFF 11), Lisanne (8 punten, EFF 18) en Lois (8 punten, EFF 6) droegen hun steentje bij aan de teamproductiviteit. Het gemiddelde schotpercentage van 48,8% door het team is zeker niet slecht, maar daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat we -op een handvol schoten na- vrijwel alle doelpogingen binnen of net buiten de bucket hebben gemaakt. We hebben toch nog best veel makkelijke ballen van dichtbij gemist, waardoor het percentage eigenlijk nog wel wat hoger had mogen (moeten) liggen.

Nu maar liefst 2 weekeinden geen wedstrijd en dan staat pas op 28 februari de volgende (thuis)wedstrijd tegen BC Apollo op het programma.