De kachel uit, de lichten nog uit en de kantine nog dicht.. Dus geen tijd voor een bakkie en dus samen met de speelsters ingooien in een donkere Callandhal.
Vandaag tegenstander Harlem Laker u16 meiden. Een team waartegen we afgelopen 2 seizoenen al 5 x speelden, 5 x verloren, maar altijd zeer sportieve leuke wedstrijden. Vaak spannend tot het eind..
Tegenstander Harlem Lakers verdedigd daarbij in een zone, waar wij onze aanval op hebben aangepast.
Het 1e kwart: Onze jonge groep speelsters komt met goed organisatorisch spel voor met 20-10. Indy maakt dit kwart 9 punten, waarvan 2 x een 3punter. Helaas is 1 ervan wel omcirceld op de sheet maar niet geteld als 3 punter. Helaas moet Indy na dit kwart aan de zijkant blijven vanwege een opgelopen duimblessure en dit is goed zichtbaar in de resterende kwarten…
Hierdoor is de druk weg en organisatorisch maken we fouten, vooral in het 2e kwart. Veel turnovers en gemiste schoten tot gevolg.
Harlem Lakers maakt hier goed gebruik van en met 16-3 score pakken ze duidelijk de winst in dit 2e kwart. De enige score dit kwart aan onze zijde is een 3 punter van Julia.
Ik bemerk ondertussen dat speelsters van ons meerdere keren afgefloten worden voor de 3sec overtreding in de bucket, terwijl ze niet actief mee doen aan het spel, op dat moment geen screens zetten of een pass ontvangen.. Aan de andere zijde gebeurt dit ook, maar worden hieruit scores gemaakt die helaas niet afgefloten worden. Even later nog een lay up achterwaarts van de tegenstander met 2 tot 3 stappen vanuit stilstaand.. Ook deze score wordt geteld en niet afgefloten. Ik zeg hier wat van en na een 2e opmerking natuurlijk een technische fout voor mij.. Terrecht van de scheids, jammer dat op dat moment de teller op 14 – 3 staat qua overtrededingen die bij ons afgefloten wordt en aan de andere zijde wordt afgefloten…Dus maakt dat team echt zoveel minder fouten? Daar waar wij technisch toch een stukje verder lijken.
Uiteindelijk blijft het toch weer een spannende wedstrijd, waarin wij erg goed spelen, terugkomen, maar soms niet goed de bal verwerken bij de druk van de tegenstander. Wel leuk dat u12 speelster Sylvana de meeste rebounds heeft van alle speelsters in het veld.. en dat tussen al deze u14 en u16 speelsters en met een mooie score na 1 van haar rebounds tot gevolg.
Het 3e kwart gaat op en neer, mede doordat de teams gewaagd zijn aan elkaar…11-12 score in dit kwart.
Het laatste kwart wordt door ons verloren met 15-9, waarbij er een 3 punter niet is gezien en 1 wel is aangegeven maar niet genoteerd als een 3 punter…
Blijft het feit dat we erg goed speelde, 1 van onze beste games dit seizoen, maar de tegenstander wint. 54-44.
Achteraf verneem ik via de andere scheids dat ik de fouten goed had gezien, dus dat er helaas iets te partijdig werd gefloten was idd zo, toch is het niet de scheids die de wedstrijd voor je wint of verliest.
We waren er dichtbij, 2 zeer sportieve teams, waarvan speelsters elkaar goed kennen. Dus volgende keer in Landsmeer gaan we ons best doen om de winst hier te laten.
Mooi is dat we 5 x een 3punter scoren en er helaas 2 niet genoteerd zijn.. Dus officieel 7 x een 3 punter gescoord door een u14 team. Ik zeg top gedaan meiden, nu hopen dat Indy snel weer helemaal fit is en er weer bij is. En we dit goede niveau kunnen mee nemen in de trainingen en komende wedstrijden. Volgende week 2 games. Eerst uit in Den Helder, een dag later thuis tegen onze U16-2