Jesse Korf opvolger voor vertrekkende coach Dwight van West

Coaches

Het managementteam van het heren 1 team van Landslake Lions liet vandaag weten dat Dwight van West niet meer de hoofdcoach is van het Promotieidivisie team. Tevens wordt er meteen een nieuwe hoofdcoach gepresenteert!

“Dwight van West vertrekker bij Landslake Lions”

Dwight van West geeft zelf een verklaring voor dit besluit: “Met ingang van 1 februari ben ik gedwongen mijn positie als headcoach van de heren van Landslake Lions op te geven. Na een zware knieoperatie op 14 augustus 2014 volgde een lange periode van revalidatie. In eerste instantie zag het er naar uit dat de revalidatie dermate goed verliep dat ik mijn dagelijkse werkzaamheden bij Sportservice Amsterdam (onderdeel van DMO Gemeente Amsterdam) weer volledig zou hervatten per januari 2015. Helaas ben ik vanwege een terugval in de revalidatie slechts gedeeltelijk arbeidsgeschikt (20 van de 38 uur)

Om die reden heb ik van mijn werkgever te horen gekregen dat het niet wenselijk is dat ik ondanks mijn gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid wel als trainer coach bij Landslake Lions aan de slag was. Na overleg is dan ook besloten per 1 februari mijn activiteiten als trainer-coach bij de heren van Landslake Lions te beëindigen.

Natuurlijk had ik graag het seizoen afgemaakt. Het lijkt mij echter dat er geen nadere uitleg nodig is voor het feit dat ik het besluit respecteer en accepteer en er voor kies eerst volledig te herstellen, zodat ik voor mijn (brood) werkgever weer 100 % inzetbaar kan zijn.

De goede (opgaande) lijn die in overleg met het management en de selectie van Landslake Lions was ingezet zal hopelijk en uiteraard worden gecontinueerd. Ik wens mijn opvolger dan ook alle succes in het verwezenlijken van de verwachtingen en doelen die zijn gesteld voor dit seizoen. Op naar de Final Four!!”

Ook het Managementteam van Landslake Lions Heren 1 geeft ook een reactie: “Het Management van Lions is natuurlijk niet blij met deze ontwikkelingen maar heeft begrip zowel voor Dwight, alswel voor zijn werkgever. We wensen Dwight een voorspoedige revalidatie en bedanken hem voor zijn inzet voor de Heren van Landslake Lions. Dwight heeft goed werk geleverd en we hopen dat zijn vervanger de stijgende lijn kan doorzetten in het gevecht voor een Final Four plek.”

lions 2
Coach Dwight van West
“Jesse Korf opvolger van Dwight van West”

Jesse woont en coacht al sinds mensenheugenis in Landsmeer en is nog vaak op de tribune van Landsmeerse sporthal te vinden bij de wedstrijden. Hj kent de Landsmeerse cultuur en mensen. Daarnaast bezit Jesse ongelofelijk veel basketball kennis, zodat het managementteam niet lang hoefde na te denken over zijn aanstelling als hoofdcoach van Landslake Lions.

Jesse Korf werd geboren in Landsmeer en begon zijn basketballcarrière in de jeugd van ProBuild Lions. Al vroeg begon hij zich toe te leggen op coachen. In 2007 haalde hij een bachelor in sport management and marketing aan de Johan Cruijff University en zette zijn opleiding in 2010 gedurende een jaar voort aan de University of Texas, waar hij aan een PhD begon in Sports Science en tevens optrad als assistent coach van het gerenommeerde mannen NCAA-1 team van de universiteit.

In 2008 werd hij coach van een jongens jeugdteam van Waterland Basketball en vervolgens assistent van Laki Lakner bij de dames-1. Afgelopen seizoen was Jesse Korf headcoach van het gezamenlijke U20 vrouwen eredivisieteam van BC Apollo en ProBuild Lions.

Jesse
Coach Jesse Korf