Bijna op volle sterkte zetten we onze route in naar Amstelveen om daar tegen het altijd sterke MBCA te spelen. Al twee keer hebben de jongens U12-1 van de Lions verloren van deze geduchte tegenstander. Vorige keer geintimideerd door Spaans en Engels sprekende coaches en jongens.
De start liet een gelijkwaardig pot zien, waarbij MBCA met 7-4 voorsprong de tweede periode in ging. Mooie openingsscores van Bo. Na de tweede periode (14-9) werd het een zwaar gevecht, waarbij MBCA vooral wat sterker was in de rebounds en het vrijspelen van hun spelers. In de derde periode was het op een gegeven moment 16-16. Heel spannend! Maar MBCA zette een tandje bij en helaas viel een van onze sterke krachten, Ivar, vanwege een blessure uit. De druk van MBCA leidde tot wat meer balverlies in de 4e periode, 32-20.
De altijd sterke Elliott had het zwaar met een sterke directe tegenstander, maar in de tweede helft wist hij zich een aantal keren goed vrij te spelen met mooie scores tot gevolg, 34-29! Het werd weer echt spannend. En wat knokten ze hard.
In de 7e periode stond duidelijk de sterkste opstelling van MBCA in het veld en ze liepen uit naar 45-29. Ondanks verwoede pogingen van de Lions (Stan, Rijk, Luuk, Stan, Bo, Elliott, Walid en de aanmoedigingen van Ivar aan de kant) wilde de bal er niet in. Het publiek schreeuwde de longen uit het lijf om de koppen hoog te houden. Het werd in verdedigend opzicht te zwaar voor de jongens. Ze hebben gevochten als leeuwen maar moesten echt hun meerdere erkennen in het heel erg trefzekere MBCA. Eindstand 67-38.
Zaterdag de 14e mogen de jongens naar Hoorn, op zoek naar de overwinning.