Tsja… wat valt er over deze wedstrijd nou te vertellen? Basketball Academie Limburg is overduidelijk te zwak om enige rol van betekenis te spelen in de hoogste VU16 divisie. De eerste wedstrijd in Weert wonnen we dan ook met overmacht. Zoals toen al aangegeven was dat een wedstrijd waar eigenlijk niemand wat aan had. Zowel wij als Limburg niet. En dit gold afgelopen zaterdag ook voor de wedstrijd in Landsmeer. Het krachtsverschil is gewoonweg te groot en dat is jammer.

We kunnen dan ook kort zijn over deze wedstrijd. Het eerste kwart bleek achteraf gezien het enige kwart waarin Landslake Lions het kon opbrengen om met de juiste energie in het veld te staan en we sloten dit kwart dan ook af met een 25-4 voorsprong. Vanaf het tweede kwart werd het gewoonweg een saaie wedstrijd met te weinig beleving en pit in het veld. Plichtmatig, zou je kunnen zeggen. Het leek erop alsof onze meiden het allemaal wel geloofden en het daarom niet konden opbrengen om voluit te gaan. Aan de ene kant is dat natuurlijk erg jammer en niet goed. Aan de andere kant misschien ook wel enigszins begrijpelijk, gezien het gebrek aan enige uitdaging op het veld. Daarbij hielp het ook niet dat Limburg ervoor koos om zichzelf de hele wedstrijd in te graven in een compacte zoneverdediging, waardoor de ruimte voor acties naar de basket beperkt werden en vanuit de set-play veel van (middellange) afstand moest. En met een gemiddeld schotpercentage van 33% vanaf de vloer, hebben we uiteindelijk ook teveel punten laten liggen.

Dieptepunt in de wedstrijd was toch wel het tweede kwart waarin we slechts 12 punten konden produceren: 37-10 (12-16). Het derde kwart leek wel pleintjesbasketball, waarbij de verdedigende intensiteit aan onze kant zacht gezegd minimaal was. Limburg kon daarom 15 punten (te veel) scoren dit kwart: 59-25 (22-15). Het laatste kwart een kleine opleving, waardoor er een eindstand kon worden genoteerd van 80-34 (21-9). Niet goed spelen, maar wel met 46 punten verschil winnen. Net als in Weert niet de meest zinvolle wedstrijd dus.

Was er verder nog wat leuks te melden? Jazeker. Claire zette de goede vorm, die ze na de ‘winterstop’ gelukkig weer had gevonden, goed voort en was ook deze wedstrijd trefzeker met 19 punten (45%) en een Efficiency score van 16. Ook Marian besloot deze wedstrijd gelukkig wat meer zelf de basket op te zoeken, scoorde 15 punten (75%) en had een Efficiency score van 21 (hoogste efficiency-score van het team). Verder in de dubbele cijfers Quinty B. met 15 punten (35,3%, EFF 3).

De korte video (voorzien van een lekker beat 🙂 ) met alleen de Landslake Lions scores: