Schermafbeelding 2015-01-18 om 01.13.47Op het center court van het ICL Landsmeer werd op zaterdag 17 januari een ware klassieker gespeeld: Landslake Lions VU16 tegen Dozy Den Helder VU16. Beide teams kennen elkaar goed en hebben vrijwel geen geheimen meer voor elkaar. De eerste wedstrijd in Den Helder was al spannend en toen won Landslake Lions nipt met 4 punten verschil. Het beloofde dus weer een kraker te worden.

Den Helder kwam niet helemaal op volle oorlogsterkte naar Landsmeer vanwege een wedstrijd van hun U20. Dit verschijnsel is helaas niet ongewoon in onze competitie. Omdat veel teams spelen met meiden die én in de U16 én in de U18 of U20 spelen, is het vaak zo dat teams niet altijd met hetzelfde team en dus dezelfde sterkte hun wedstrijden spelen. Dat is overigens voor ons team niet anders. De realiteit van deze tijd.

Het eerste kwart was duidelijk voor ons. Verdedigend hielden we ons min of meer goed gedisciplineerd aan de afspraken die we hadden gemaakt, waardoor Den Helder aanvallend weinig tot scoren kon komen. In het eerste kwart kwamen ze maar tot 6 punten, terwijl wij er 17 konden produceren. Hiervan kwamen 8 punten van de hand van Lindsay die aanvallend erg sterk speelde en als geen ander de defensie van Den Helder goed kon lezen en vaak de goede keuzes maakte. Stand na eerste kwart dus 17-6.

Het tweede kwart begon stroef en het Landslake Lions team kon aanvallend geen potten breken. Tot aan de 4e minuut wisten we niet te scoren terwijl Den Helder wel de punten bijeen kon sprokkelen. Wederom was het Lindsay die, nadat ze weer in het veld kwam, de ban kon breken en de scoringsmotor weer aanzette. Aan het eind van het tweede kwart breidde we het verschil uit tot 16 punten: 35-19 (18-13).

Het derde kwart ging het verdedigend nog wel redelijk en hielden we ons nog altijd aardig aan onze afspraken. Ook op de pressbreaker van Den Helder hadden we een beter antwoord dan in het tweede kwart. Maar aanvallend zag je duidelijk dat we te vaak te snelle beslissingen wilde nemen, waardoor er te weinig rust en overleg was in onze offense. De scores haperde, maar toch konden we ook dit kwart in ons voordeel afronden: 48-29 (13-10). Een voorsprong van 19 punten.

Het laatste kwart leken we alle gemaakte defensieve afspraken helemaal te zijn vergeten. Op de wedstrijdvideo is goed te zien dat niet alleen de intensiteit van verdedigen, maar ook tactisch we het even helemaal kwijt waren. Dit speelde Den Helder goed in de kaart en de gasten maakten hier dan ook dankbaar gebruik van. Puntje voor puntje kwam Den Helder dichterbij, terwijl bij ons ook aanvallend de scherpte helemaal leek te zijn verdwenen. Mondjesmaat kwamen wij maar tot scoren. Van de 19 punten voorsprong die we bij aanvang van het laatste kwart hadden, bleven er uiteindelijk bij het eindsignaal nog 11 over: 60-49 (12-20).

Conclusie: we waren drie kwarten overduidelijk de betere ploeg, maar het laatste kwart was er eentje om eigenlijk snel te vergeten. Als de tegenstander na 3 kwarten slechts 29 punten kan scoren, dan kan je gerust stellen dat we het verdedigend tot dan toe best aardig in orde had. In de laatste 10 minuten konden we dat helaas niet volhouden en scoorde Den Helder nog 20 punten. Wisselvallig is een goede kwalificatie voor deze wedstrijd. Maar alles bij elkaar genomen, uiteindelijk wel een terechte winstpartij voor Landslake Lions.

Lindsay stak in de statistieken er flink bovenuit met niet alleen 22 punten tegen 58,8%, maar ook met veruit de hoogste efficiency score van 21. Quinty Baars kwam tot 9 punten en Lisanne tot 8 punten.

Volgende week uit naar Lokomotief Rijswijk.

Videosamenvatting van de wedstrijd met alle scores