Wedstrijdverslag Landslake Lions Jongens U12-1 vs Derba Jonges U12-1 Landsmeer11 januari 2015

Vandaag was de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Het eerste deel van de competitie was goed verlopen en daarom zitten we nu in de het hogere gedeelte van de nieuwe indeling, samen met oude bekenden zoals MBCA en de meiden van Den Helder. De tegenstanders van vandaag waren de jongens van Derba U12-1 waar we nog niet eerder tegen hadden gespeeld.
We waren met z’n zevenen: Elliott, Bo, Luuk, Stan (Banning), Stan (Bosma), Rijk en Walid.
Landsmeer ging meteen goed van start. Bo opende de score, gevolgd door baskets van Stan Bosma, Elliott en Walid. Na het eerste kwartier stonden we voor met 18-5.
Wat opviel was de goede verdediging van Landsmeer. Als een tegenstander doorbrak dan werd er goed geholpen. Ook de bal opbrengen ging goed. Er was weinig balverlies.
Coach Arie heeft de spelers duidelijk beter gemaakt. Dat valt op door veel kleine details. Hij geeft veel goeie aanwijzingen en hij blijft positief.
De tweede periode werd ook gewonnen – onder andere door punten van Stan Banning. De stand bij rust was 28-9.
In het derde periode waren er fraaie ‘drives’ naar de basket van Luuk. Ook was er een mooie ‘steal’ van Rijk die hij vervolgens via een lay-up in de basket legde.
De eindscore was 59-20. Een mooie overwinning. De sfeer in het team was goed en de spelers vonden vaak de vrije man. Dat blijkt ook uit het feit dat uiteindelijk alle spelers hadden gescoord.