Landslake Lions VU16 loopt bijna averij op in Zwolle (incl. video highlights)

Schermafbeelding 2015-01-12 om 18.10.55Landslake Lions VU16-1 is de tweede helft van de competitie moeizaam gestart. Na een autorit door stormachtig weer arriveerden we in Zwolle om het daar op te nemen tegen de plaatselijke Basketball Academy. Thuis hadden we in de allereerste wedstrijd van het seizoen met ruime cijfers van Zwolle gewonnen, maar daar moet wel de kanttekening bij gemaakt worden dat dit verschil pas aan het eind van die wedstrijd gemaakt werd. Vooraf wisten we dus dat dit (zeker in een uitwedstrijd) geen makkelijke opgave zou worden, ondanks het feit dat Zwolle geen hoge klassering kent.

Gehuld in gloednieuwe Landslake Lions shooters, begonnen we vol frisse moed aan de warming-up. De wedstrijd begon goed met een een aantal sterke aanvallende acties van Denise. Maar al snel haakte Zwolle aan en werden de scores over en weer gemaakt. We lieten hierbij wel te veel punten liggen door te weinig strafworpen te benutten. Verder oogde ons spel niet echt fris: we speelden in een té laag tempo en niet goed vanuit de organisatie. Veel misverstanden. Stand na 1e kwart: 11-12.

Tweede kwart ging het wat beter en leken we de wedstrijd naar ons toe te trekken. Een 0-10 run leidde ons naar een ruststand van 18-30 (7-18), wat een prima uitgangspunt was voor de tweede helft. Het was wel zaak om deze focus vast te houden, want in onze thuiswedstrijd had Zwolle laten zien zich in een wedstrijd terug te kunnen knokken.

Helaas lukte het ons niet om deze focus vast te houden. Sterker nog: het niveau zakte tot beneden de ondergrens. Organisatie was matig, afspraken werden niet goed nagekomen, maar vooral ook op inzet werden we door Zwolle overklast. Tekenend was dat we na balverlies niet de wil lieten zien om de fout in de verdediging weer goed te maken, waardoor Zwolle een aantal makkelijke scores kon maken. Verdedigend was het sowieso niet best en waren we te vaak een stap te laat. Tel daarbij op dat ons schot ons volledig in de steek liet en er werkelijk geen afstandsschot in ging. Een (enigszins lucky met bord) driepunter van Lois was halverwege het derde kwart ons laatste wapenfeit en daarna wisten we niet meer te scoren dat kwart. Zwolle kwam puntje voor puntje dichterbij en we gingen het laatste kwart in met een 5 punten voorsprong: 32-37 (14-7).

Eigenlijk kende de wedstrijd tot dan toe een min of meer vergelijkbaar verloop als de eerste ontmoeting tussen Landslake Lions en Zwolle. Met dat verschil dat we toen wel in staat waren om in het laatste kwart weg te lopen, vooral omdat we toen met scherp gingen schieten. Dat gebeurde in deze wedstrijd helaas niet. Sterker nog, Zwolle nam in het begin van het laatste kwart volledig het initiatief over en maakte in de derde minuut de gelijkmaker: 39-39. Daarna gingen de scores over en weer en kon aan het begin van de 9e minuut Zwolle zelfs voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong pakken: 50-49. Uiteindelijk konden in de allerlaatste fase van de wedstrijd de meiden van Landslake Lions de zenuwen beter in bedwang houden dan Zwolle en de winst alsnog naar zich toetrekken. Eindstand 50-53 (18-16).

Het scheelde dus een haartje of we hadden dure punten verspeeld in Zwolle. We miste gewoonweg de scherpte om een goede wedstrijd te spelen. Verdedigend werd teveel weggegeven en aanvallend schoten we een te laag percentage voor ons doen. Lisanne en Denise waren met respectievelijk 71,4% en 54,5% weliswaar een uitzondering, maar de overige speelsters schoten ergens tussen de 0% en 30%. Ook voor wat betreft de strafworpen hebben we teveel laten liggen. Soms heb je van dit soort wedstrijden.

Maar aan de positieve kant is het wel goed om te zien dat het team-ondanks een matige wedstrijd- in de ‘money minutes’ wederom in staat was om de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken. Alle spannende ‘puntje-puntje’ games hebben we tot nu toe winnend weten af te sluiten en dat mag zeker een grote kwaliteit genoemd worden!

Topscoorders: Quinty K 14, Denise 13 en Lisanne 11 (met hoogste eff. score).

Volgende week weer een zware pot voor de boeg, thuis tegen Den Helder.

Videoverslag met veldscores Landslake Lions