Een nieuw jaar, nieuwe pouleindeling dus nieuwe kansen voor alle teams.
Ook het Vu14 team van Landslake Lions heeft de eerste wedstrijd er weer op zitten.
Tijdens een heuse “2th half season Kick-off” weekend, waarin er op de zaterdagochtend een leuke Kickboks workout was die afgesloten werd met een teamlunch, werd er op de zondag gespeeld tegen de u16meiden van Flashing Heiloo.
De zaterdagochtend begon vroeg, voor een enkeling zo vroeg dat we die onderweg gewekt en opgehaald hebben, waarna er om 9uur er een kickbokstraining was. Dankzij sportschool Salomoms in Zaandam kregen de meiden de basiskneepjes van deze sport op een erg humorvolle wijze aangeleerd, waarbij er veel nadruk was voor respect voor elkaar. Ondanks dat het voor sommige veel moeite en energie kostte, werd er zichtbaar intensief getraind en veel gelachen. (Mijn dank aan de sportschool en zijn trainers voor deze mogelijkheid). Leuk ook dat een kort filmpje van deze training, wat rondcirculeert op facebook, al ruim 400 keer bekeken is in 1.5 dag tijd…
1379483_665937730181742_5436067299995156405_n
10922837_665937693515079_1653397278025701269_n
Na deze intensieve training was er een teamlunch in onze eigen sporthal, waarvoor ik Dennis en zijn collega’s graag wil bedanken.
Doel van deze dag was om gezamelijk een leuke dag te hebben, het teamgevoel na zo’n vakantieperiode terug te brengen en daarmee ook de scherpte weer terug te brengen.
Op de zondagmiddag stond de wedstrijd tegen Flashing Heiloo op het programma. Een voor ons bekende tegendstander, die beschikt over lengte.
We spraken af om in de aanval meer vrijheid in de keuzes te creeeren, maar vooral op een aantal punten scherp te zijn in de defense. Verder wilde ik dat de meiden zich vooral niet druk moesten maken om een gemist schot, maar positief moesten zijn over gecreeerde kansen.. Met genoeg kansen, scoor je vanzelf wel.
Het eerste kwart begon goed en scherp en binnen de 1e minuut scoorde we al 2x.
Het was vooral dit eerste kwart waarin ik als coach en de ouders op de tribune genoten van het spel. Speelsters vonden elkaar blindelings en met de ene fantastische (achterwaartse) pass na de andere, volgende hierop een soms nog prachtigere score. Alle 5 de starters weten dit kwart tot score te komen. (20-10 score). Flashing Heiloo leek er geen antwoord op te hebben en waren steeds te langzaam om onze acties af te stoppen.
Ook het 2e kwart begint goed en scherp, maar nadat Flashing Heiloo het ergens in het 2e deel van dit 2e kwart echt begint op te geven, ze daardoor o.a. al 2 time outs hebben gebruikt & ik een aantal bankspeelsters meer laat spelen, komt dit het spel niet ten goede en wordt er slordig gespeeld. Het 2e kwart wordt nog wel gewonnen.(17-13).
Na de rust nieuwe afspraken gemaakt, maar we krijgen het niveau niet meer terug, ook niet nadat ik een time out neem. Flashing Heiloo komt vooral door onze eigen slordigheid en ongeduldigheid langzaam dichterbij en winnen het 3e en 4e kwart. Eigenlijk exact hetzelfde gebeurde er ook in de thuisgame tegen Den Helder. Wij beginnen scherp en lijken de tegenstander helemaal uit de wedstrijd te halen, maar we maken hier niet goed gebruik van en laten de tegenstander dan toch onnodig terug komen.
Uiteindelijk weten we deze wedstrijd door o.a. een perfect gespeelde 1e kwart en deels 2e kwart, te winnen op inzet en teamspel met 59-51. Wel moet er nog hard gewerkt worden aan het uitboxen en rebounden, want dit gebeurt nog te weinig en hier valt nog de meeste winst op te behalen.

Persoonlijke scores:
Josefien: 19 punten, Indy 18 punten, Anouschka 14 punten, Julia 6 punten, Sabrina 2 punten.