Toen U12coach Erik mij een aantal weken terug aansprak over een mogelijke oefenwedstrijd op het centercourt, was ik meteen enthousiast.
20141220_174431
Het spelen op een centercourt is altijd leuk en leerzaam. Zeker voor deze groep speelsters, bestaande uit het u12 en u14 meidenteam van Landslake Lions, is dit een goede mogelijkheid om meerdere nieuwe ervaringen op te doen en stappen vooruit te maken. Stappen die ze nodig hebben, aangezien beide teams aan het eind van het seizoen mee strijden tijdens het Noord Hollands Kampioenschap. Ook dan worden de centercourts vaak gebruikt als speelveld.
Vandaag was het spelen op het centercourt helemaal een mooie ervaring, omdat vandaag op dit zelfde veld ook de finale plaats vond van de dames eredivisie final four.
Ook een enkele eredivisiespeelster had dan ook de moeite genomen om deze wedstrijd te bekijken, wat natuurlijk extra leuk is voor de speelsters.
Voor ons als coaches is dit een mooi moment om verschillende speelsters met elkaar te zien spelen en te zien hoe zij hierin op elkaar reageren en samenspelen en hoe zij om gaan met andere druk en hoe zij zich hierin aanpassen.
Verder is het vooral voor de u12 speelsters het spelen met een zwaardere bal op een hoge basket ook nog eens een extra nieuwe ervaring.
Ondanks dat het spelen in een andere samenstelling voor de meeste speelsters in het begin nog erg onwennig was, leken ze al snel elkaar toch te vinden en wisten hierna de meeste speelsters tot score te komen. Met daarbij natuurlijk de nodige aanmoedigen van de ouders en overige mensen op te tribune.
20141220_171136
Na de eerste 3 kwarten de teams gemixt te hebben, werd het het laatste kwart gebruikt om daadwerkelijk (op verzoek van de speelsters zelf) de u12 en u14 speelsters te scheiden en in hun eigen teams te laten spelen. Nu leken de speelsters elkaar makkelijker te vinden en te vertrouwen op de bekende zaken en medespeelsters. Uiteindelijk hebben alle speelsters, beide coaches en alle andere aanwezige kunnem genieten van een leuke en leerzame oefengame.
Na deze wedstrijd snel omkleden en klaarmaken om de dames 1 aan te moedigen en daarna te genieten van een welverdiende (kerst)vakantie.20141220_174414
Tevens wil ik ook Demy bedanken voor het fluiten van deze wedstrijd!