Op zaterdag 27 en zondag 28 december wordt er in het Indoor Centrum Landsmeer een coach clinic gegeven door een aantal Nederlandse topcoaches (Brord Brugman, Hakim Salem, Laki Lakner, Wierd Goedee en Bondscoach Toon van Helfteren). Twee dagen lang wordt er gesproken over (jeugd) basketball en het ontwikkelen van Basketballtalent. Met gepaste trots presenteren wij hieronder voor u het programma.Laki en Jard


PROGRAMMA

Zaterdag 27 december

 • 9.00 uur – 9.30 uur – Ontvangst en inschrijving
 • 9.30 uur – 11.00 uur – Brord Brugman (CJB)
  – Pass before dribble – filosofie
  – Verbeteren van de basisvaardigheden van de spelers
 • 11.00 uur – 12.30 uur – Hakim Salem
  – Aanleren & verbeteren perimeter spelers
  – oefeningen & uitleg
 • 12.30 uur – 13.00 uur – Lunchpauze (Sportcafe de Remise)
  – Lunch en koffie
 • 13.00 uur – 14.30 uur – Toon van Helfteren (Bondscoach NT)
  – Road to EK
  – verdediging NT in EK kwalificaties met behulp van videobeelden

Zondag 28 december

 • 9.00 uur – 9.30 uur – Ontvangst en inschrijving
 • 9.30 uur – 11.00 uur – Wierd Goedee (CBA Apollo)
  – CBA – training, methodiek
 • 11.00 uur – 12.30 uur – Laki Lakner (Loon Lions)
  – Building 1-1 offense X, bewegen zonder bal
 • 12.30 uur – 13.00 uur – Lunchpauze (Sportcafe Remise)
  – lunch en koffie
 • 13.00 uur – 14.30 uur – Hakim Salem
  – My best drills
  – Transitions

INFORMATIE & AANMELDEN

Adres: Marktplein 11 te Landsmeer

Inschrijvingen en informatie: Via email naar Sporthallandsmeer@gmail.com

Prijs voor twee dagen €70,00 – voor een dag €40,00.

Betalingen op bankrekeningnummer NL26RABO 0168759314 t.n.v. v.o.f Sport Cafe Remise, ovv ”Coach Clinic”.

Inschrijvingen lopen tot 23 december 2014


DE COACHES

Brord Brugman
Brord Brugman heeft zich als coördinator MU14 en MU15 (jongens) aangesloten bij de NBB. Brugman, sinds 2010 trainer bij Caland Jeugd Basketball in Amsterdam, vervult deze functie op vrijwillige basis. De NBB is blij met zijn inbreng. De 32-jarige Brugman, in het dagelijks leven assistent LOOT-coördinator aan het Calandlyceum, was in het verleden jeugdcoach bij Harlemlakers en mede-oprichter van de Stichting Ontwikkeling Jeugd Basketball/Caland Jeugd Basketball. Brord was in het seizoen 2009-2010 assistent-individueel trainer bij DKV Joventut Badalona, de Spaanse (Catalaanse) profclub met een jeugdopleiding die tot één van de beste van Europa wordt gerekend. Hij werkte er met de jonge talenten van Badalona, maar ook met spelers van het eerste team. Zoals Christian Eyenga, die nu basketballt bij de Cleveland Cavaliers.

Hakim Salem
Salem werd geboren in het Egyptische Giza, maar verhuisde op 14-jarige leeftijd met zijn familie naar Nederland. Salem begon met coachen bij BV Lely. Daar coachte hij in acht jaar verschillende teams. In 2007 stapte hij over naar de Amsterdam Basketball Club, en coachte hier twee jaar. In 2009 ging Salem het tweede team coachen van ABC Amsterdam dat uitkwam in de Promotiedivisie. In 2010 begon Salem met coachen op het hoogste niveau in Nederland te coachen. Met ABC Amsterdam, dat alleen met Nederlanders speelde, wist hij de play-offs te halen. Hierin verloor zijn ploeg in de kwartfinale van de latere landskampioen ZZ Leiden. In 2011 werd Salem gepresenteerd als de nieuwe coach van de GasTerra Flames uit Groningen. Hierna coachte hij nog één jaar BC Apollo in de eredivisie, waarbij hij afgelopen zomer zijn contract niet verlengde. Hakim staat bekend om het brengen van jonge spelers naar het hoogste niveau.

Wierd Goedee
Wierd Goedee heeft een goede naam in het Basketball. Als basketballer speelde hij onder andere jaren in Den Bosch, waar hij twee maal landskampioen werd. Tijdens zijn loopbaan als speler kwam hij 35 keer uit voor het Nederlands Team. Na zijn actieve carrière was hij onder meer coach van het eredivisieteam uit Bergen op Zoom en was hij zeer succesvol als jeugdopleider in Den Bosch en Weert. Tegenwoordig is hij hoofd jeugdopleiding van CBA Apollo Amsterdam. Tevens was Goedee afgelopen zomer assistent coach van Hein-Gerd Triemstra bij het Nationaal Mannen Team U20.

Laki Lakner
Laki Lakner is geboren in Karlovac, Kroatie en kwam in het begin van de jaren negentig naar Nederland. Hij speelde in de Joegoslavische tweede divisie. In Nederland werd hij binnen de korte keren een topcoach. Hij coachte onder meer de heren van ASVU in de promotiedivisie en de dames van het Amsterdamse BV Lely en BC Leiderdorp in de eredivisie. In 2005 kwam hij naar ProBuild Lions. Vanaf dat moment werd hij de meest succesvolle coach in het Nederlandse vrouwen-basketball. Hij werd in 2007, 2010, 2012 en 2013 met zijn team kampioen van Nederland. Ook won hij met ProBuild vier keer de Nederlandse beker, drie keer de Final Four en vier keer de Supercup. Laki Lakner is fulltime met basketball bezig. Als combinatiefunctionaris bij de gemeente Amsterdam zet hij zich in om het basketball populair te maken bij schooljeugd van Amsterdam Noord. In het seizoen 2013-2014 maakte hij een uitstapje naar de mannen van Landslake Lions die uitkwamen in de eerste divisie. In de zomer van 2014 werd hij opnieuw gecontracteerd voor de vrouwen.

Toon van Helfteren
Anton “Toon” van Helfteren begon als jonge speler bij het Tilburgse BC Paulus. Hij was van 1971 tot en met 1990 actief in de Eredivisie, waarna hij begon als coach. Van Helfteren heeft het Nederlands record interlands op zijn naam staan met 207 wedstrijden. Als coach werd Van Helfteren vier keer Coach van het Jaar in de Eredivisie en won twee keer het Nationaal Kampioenschap (2011 en 2013). In 2013 werd Toon opnieuw aangesteld als bondscoach. Deze functie had hij reeds eerder bekleed: van 1993 tot 1997. Afgelopen zomer wist Toon van Helfteren zich met het Nederlands Team te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Tevens is Van Helfteren docent Nederlands en lichamelijke opvoeding aan het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht.


M.m.v.:  www.landslakelions.nl –  www.lionsbasketball.nlwww.loonlions.nlwww.sojb.nl