Kampioen worden doe je tegen de kleintjes! Dat is in onze competitie niet helemaal waar, want de beslissing was eigenlijk al gevallen in de onderlinge duels met Flashing Heiloo en BV Hoofddorp.

.facebook_1418636837715

Er resteerde echter nog wel een wedstrijd tegen de Windmills die gewonnen moest worden om ‘echt’ kampioen te worden en Windmills heeft zo’n beetje het kleinste team in deze poule.

We begonnen nerveus aan de wedstrijd en dat zou ons aan het einde opbreken. Niet dat de overwinning in gevaar kwam, daarvoor was het kwaliteitsverschil veel te groot, maar in de loop van de tweede helft bleek dat we misschien wel voor het eerst de 100 puntengrens konden doorbreken. Uiteindelijk werd het 94 – 8 en daar was niets op af te dingen. Het klinkt gek wanneer je net met 86 punten verschil hebt gewonnen, maar dit was van onze kant geen goede wedstrijd.

Meiden, jullie hebben enorme stappen gemaakt dit jaar, ik zie jullie elke training groeien. Vandaag was dat niet terug te zien in de wedstrijd en dat was jammer. Jullie waren aan het begin erg nerveus en dat was te merken, er werden veel ballen gemist en we gaven te veel kansen weg.

Positief was dat er in het verloop van de wedstrijd steeds geconcentreerder werd gespeeld en jullie je grote delen van de wedstrijd goed aan de afspraken hielden. Dat we de 100-puntengrens niet hebben doorbroken heeft natuurlijk ook te maken met de beperkingen die ik in jullie spel inbouw (niet dribbelen op de helft van de tegenpartij) en het feit dat we half court verdedigen.

We zijn dus kampioen en dat is leuk, maar veel belangrijker is de manier waarop jullie dat hebben klaargespeeld. We hebben het hele jaar geprobeerd jullie te laten te basketballen ipv te rennen en daar gaan we de komende maanden mee verder.

Maandag nog één keer trainen, dan spelen we zaterdag om 17:30 de voorwedstrijd voor de finale van de Final Four tegen en met onze MU14 meiden. Laten we vrijdag met z’n allen om 19:00 uur aanwezig zijn in de ICL om Loon Lions naar de overwinning tegen Den Helder te schreeuwen.