Den Helder uit blijft lastig. Zo ook vandaag. Metname vandaag…
We spraken af de eerste 2 minuten Den Helder direct onder druk te zetten over het gehele veld. Dit ging erg goed en dit bleven we iets langer volhouden dan gepland. Achteraf gezien misschien wel iets te lang, maar we speelde de eerste 6 minuten wel de beste 6 minuten van dit seizoen met hard werken, mooie passes en nog mooiere uitgespeelde mogelijkheden en scores. Het tempo lag in het begin van deze wedstrijd erg hoog aan beide kanten, toch leken wij steeds nipt voor te blijven. Den Helder leek het erg moeilijk te hebben met onze druk, maar bleef dichtbij.
Maar dan..
We staan 16-13 voor en Den Helder scoort vanuit een foutieve lay up. (Speelster staat stil met beiden voeten op de grond, krijgt de bal en maakt vanuit deze stilstaande stand met 2 stappen een lay up). Als ik dit aangeef aan de scheids wordt dit door haar beantwoordt met dat ze 2 stappen mag maken..maar de scheids lijkt de fout niet te willen of niet te kunnen begrijpen, want dit gebeurt hierna nogmaals en voor we het weten staan we na het harde werken direct achter, onderverdiend.
Onze spelverdeelster Josefien werd bovendien een 3e fout gefloten, doordat ze op meer dan 3 meter afstand van haar man blijkbaar een persoonlijke fout maakt door haar man aan te raken..gezien door de scheids aan de andere zijde.. (Deze stond achter de man met bal zonder zicht op de bal of verdediger of enige zicht op afstand tussen beide speelsters). De scheids aan de juiste zijde zag niks, want er was geen fout en onze speelster kwam niet eens in de buurt van haar man..
Mede door deze fout moest ik haar al in het 1e kwart wisselen om niet in problemen te komen in de rest van de game.. Dit was direct goed zichtbaar en Den Helder maakte hier goed gebruik van. Stand 17-16 in het voordeel van Den Helder. Een stand die in mijn ogen een minimale voorsprong voor ons had moeten zijn.
Ondertussen maakt ook speelster nummer 7 van Den Helder een fout en als ik het goed uitreken en genoteerd heb zou ze ergens einde 3e kwart/begin 4e kwart op haar 5 fouten zitten. Ook de scheids denkt ditzelfde en vraagt notabene nog of zij niet gewisseld dient te worden, waarbij ook de coach van Den Helder haar wilt gaan wisselen en waarbij ik een 2e maal aangeef dat dit niet goed genoteerd is bij de tafel..Gevolg:nummer 7 heeft 3 fouten en nummer 4 lijkt meer fouten te hebben dan ze maakte.. Dus Den helder hoeft geen wissel toe te passen en de scheidsrechter laat het gaan want ze kan niet alles in de gaten houden zegt ze…
Den Helder is daarbij in de resterende tijd van deze wedstrijd vooral frisser en feller en wij stappen in de defense vooral net steeds te laat uit. Daarbij vallen de scores aan de ene zijde wel en lijken wij aan onze zijde steeds meer een wedstrijd tegen onszelf te spelen waarbij niks lukt. Schoten en vooral veel simpele lay ups worden gemist. Veel balverlies door foutieve passen en als je dan ook fysiek soms (onbedoeld) hard wordt weg geduwd en dit aan slechts 1 zijde wordt afgefloten.. tsjah dan wordt een goed resultaat neerzetten wel heel moeilijk.
Wij maken het onszelf vandaag verder erg moeilijk. Het enige wat lukte was af en toe het goed uitboxen. Voor het eerst dat ik dit terug zag in de wedstrijd…herhaling blijkt hierbij soms de beste training te zijn…
Den Helder leek soms zelfs vleugels te krijgen en maakte goed gebruik van de rust in hun spel en de chaos en irritaties aan onze zijde.
Vooral in het 3e kwart lijken we even helemaal de weg kwijt te zijn, ook als Indy daarbij een bloedneus oploopt en dit door de scheids niet gezien wordt, ook niet als ze dit aangeeft en de scheids nog even door laat spelen.. (Den Helder wint het 3e kwart met 24-10).
In het laatste kwart weet ik de meiden nog 1 x op te peppen en alles te geven. Nog 1 x vol de druk erop is de afspraak. Wederom lijkt Den Helder, enige moeite te hebben met de druk die we geven, anderzijds leken zij reeds genoegen te nemen met het ontstane verschil. Stand dit kwart 14-13.
Al met al een leerzame wedstrijd waarin wij het onszelf onnodig moeilijk maken. Als het even tegen zit en helaas de scheidsrechter ook niet in ons voordeel lijkt te zijn, lijken wij de concentratie in de wedstrijd te verliezen en de focus op de verkeerde zaken te leggen. Met een ploeg als Den Helder als tegenstander, dan weet je dat zij onze zwakte hierin goed uitbuiten. Dit is zeker een punt waar we de komende tijd aan moeten werken en waarin we vooral moeten leren zaken naast ons neer te leggen, want mogelijkheden waren er genoeg.
Zowel ik als de ouders zijn daarbij blij dat we geen blessures op hebben gelopen vanwege het getrek en geduw. Naar mijn mening was het soms een iets te felle strijd, maar ondanks alles, Den Helder was de betere vandaag en verdient absoluut de overwinning. Helaas heeft het door de verschillende oorzaken nooit een echte wedstrijd kunnen worden.
Eindstand: 73-46.