Vanwege de rommelmarkt in de grote zaal, werden de wedstrijden vandaag gespeeld in de kleinere zaal. Zo ook onze wedstrijd tegen BC Apollo U16-2.
Een tegenstander die we reeds 3 weken geleden nog versloegen in de Apollohal. Helaas was Apollo met een gehavende ploeg naar de icl gekomen en werd het mede hierdoor nooit een spannende wedstrijd. (1 speelster ziek,1 afwezig, 1 aanwezig met blessure aan de pols).
Aan onze zijde hadden 3 speelsters net al gespeeld, maar was iedereen fit.
Ook U20coach Harry was vandaag aanwezig om mij te voorzien van steun en de nodige adviezen om samen met het team de nodige stappen te kunnen gaan maken.
De warming up begon aan onze zijde niet goed, waarbij de intensie veel te laag lag, wat terrecht werd opgemerkt door Harry. Uiteindelijk zagen we deze lage intensie dan ook terug in het begin van de wedstrijd en zoals vaker kwamen we ook nu weer achter te staan, ondanks dat de 1e score van Jo kwam. De meiden waren gewaarschuwd, want ook 3 weken terug gebeurde dit tegen hetzelfde Apollo en ook toen keken we eerst tegen een achterstand aan. Indien dit tegen een sterkere tegenstander gebeurt dan kan het nog moeilijk gaan worden om terug in de wedstrijd te komen.
Na een genome time out en het goed opnieuw afspreken van het half court oppakken van de tegenstander, gingen we verder met een deels frisse ploeg. Uiteindelijk kwam de scherpte hiermee ook terug in het veld en van een 2-6 achterstand, liepen we uit naar een 26-8 voorsprong. Vooral aanvallend leken Indy en Josefien elkaar simpel te vinden via een aantal erg mooie passes en meerdere malen wist indy op een fraaie wijze af te ronden. (12 punten in het 1e kwart werden door Indy gemaakt).
Het 2e kwart stond er aan onze zijde een jonge ploeg in het veld, waarbij ook een aantal bankspeelsters ruim de tijd kregen, maar helaas was hiermee ook de intensie en concentratie een stuk lager. Apollo won dit kwart met 6-8 waarbij er aan beide zijden veel slordig balverlies was. Aan onze zijde werd er niet goed gekeken, waardoor er soms geen dreiging was en de bal alleen rond ging, maar hiermee geen stap vooruit gezet werd. Zowel door mij als andere aanwezige coaches werd dit terrecht geconstateerd, dit in tegenstelling tot de afgelopen games, waar de bal juist te snel richting te basket ging en de tegenstander niet goed uitgespeeld werd.
In het 3e kwart wilden we de intensie een stuk hoger hebben en na een aantwl goede adviezen van Harry, besloten we full court de defense op te pakken. Apollo bleek hier enorm veel moeite mee te hebben. 21-6 was de score van dit kwart, waarbij Apollo meerdere keren de bal kwijtraakte door terugspelen, turnovers of het overteden van de 5 of 8 seconde regels.
Aan onze zijde lieten we soms onze tegenstander te makkelijk backdoor gaan, omdat we te toch te vaak nog naar de bal willen ‘happen’ en voor een steal willen gaan. 9 uit de 10 keer dat dit werd geprobeerd, ook in de overige games, ziet de tegenstander de mogelijkheid om tot score te komen. Ook leek het uitboxen weer erg moeilijk te zijn. Dit was dan ook de reden dat Apollo de scores toch kon maken.
Het 4e kwart startte we weer met een jonge ploeg, waarbij we probeerde iedereen tot score te laten komen. Helaas lukte dit niet, maar wist speelster Nora goed de ruimte te zoeken en na een fraaie pass van Josefien de score te maken.
Eindstand: 69-35.
Een verschil dat nog veel groter had kunnen en misschien zelfs had moeten zijn.
Dat de intensie te laag lag in het begin had vooral te maken met de warming up. Dit mag echt niet meer gebeuren.
Aanvallend zien we nog niet goed de opties die er zijn en kijken we niet goed naar wat de tegenstander doet en is er geen dreiging naar de basket.
Pluspunten: vooral het oppakken van de tegenstander op half court werd goed uitgevoerd en qua passes geven, was dit misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.
Overige verbeterpunten: Verdedigend moeten we meer bewegen met de man mee en veel vaker gebruik maken van het uitboxen en niet happen naar de bal maar verdedigen op onze voeten.
Genoeg punten om de komende weken nog aan te werken dus.
Nog 2 trainingsweken voor de vakantie met nog een topper volgende week tegen de u14meiden van Den Helder, altijd lastig.
speelsters en medecoach Harry, bedankt!

Persoonlijke scores:
Indy: 25 punten, Anouschka 16 punten, Josefien: 12 punten, Jo: 10 punten, Julia, Nora en Sabrina: 2 punten.