Dwight was de afgelopen maanden al actief als assistent van Peter bij ons heren 1 team en hij verving Peter bij de laatste twee wedstrijden.

Het team heeft het bestuur aangegeven dat zij in Dwight de gewenste opvolger van Peter zien en ook de Technische Commissie kan zich hier helemaal in vinden.

Wij zijn dan ook blij te kunnen melden dat Dwight en Landslake Lions met elkaar hebben afgesproken dat Dwight, met onmiddellijke ingang, de nieuwe trainer/coach is van ons heren 1 team.

Bestuur Landslake Lions.

 

Dwight van West was van 2010 t/m 2013 hoofdcoach van het Dames Promotie divisie team van BC Apollo. In deze vier jaar behaalde Dwight’s team vier keer de final four, waarbij twee keer het kampioenschap werd binnengehaald. Daarvoor coachtte Dwight bij Probuild Lions, van 2008 tot en met 2010 assisteerde hij bij de Dames 1 en vervulde hij het hoofdcoachschap van de Heren 1, waarmee hij promoveerde van de laagste naar de hoogste Rayonklasse.

In 1981 begon Dwight van West met coachen. Sindsdien is hij op alle niveaus (succesvol) actief geweest. Van assistent-coach in de heren eredivisie bij BV Voorburg tot hoofdcoach in de Dames Eredivisie bij Autocad Amazone en BV Lely, in diverse jeugdcompetities en bij het Nationale Vrouwen U18 team. Tegenwoordig is Dwight werkzaam voor de Gemeente Amsterdam als Combinatiefunctionaris Basketbal en Coördinator bij de Stichting Basketball’s Cool Amsterdam.