In de competitie het eerste examen en helaas gezakt. Klinkt wat cru, maar uiteindelijk zijn jullie afgetroefd op inzet en wilskracht.

Alle wedstrijden in de competitie gewonnen met best nog wel redelijk spel, echter de weerstand was laag, behalve de bekerwedstrijd vorige week tegen Jolly Jumpers (was een mooie overwinning).

Eerder was al gemeld dat je er toch iedere wedstrijd weer moet staan, dus jezelf moet opladen. De tegenstander doet dat niet voor je.

De wedstrijden tegen Grasshoppers zijn altijd leuke en spannende wedstrijden. Ook deze was leuk en spannend. Als Landslake Lions en als koploper zijn jullie altijd de te kloppen ploeg. Grasshoppers was dus gemotiveerd en wilde hoe dan ook en wat er ook zou gebeuren, een goede wedstrijd spelen.

Deze gedachte lieten zij ook in het veld zien door fel in de rebounds te zijn, niet op te geven en voor elkaar te vechten. Dit is nou net wat ik vond wat er bij jullie ontbrak. Als je alleen naar het basketball kijkt, was er op zich niet zoveel op aan te merken. Beter kan het altijd, maar als je op een gegeven moment 10 punten voor staat, dan geeft dat aan dat jullie op dat moment de wedstrijd moeten kunnen controleren en uitspelen. Grasshoppers gooide er een schepje bovenop en ging spelen op het randje, zover de scheidsrechters het toelieten. En zij lieten veel toe. Daar bleven jullie op achter en Grasshoppers begon meer te scoren en beter te verdedigen. Pakten de ballen van de grond en uit de lucht. Als het basketballend niet gaat, dan zul je er harder voor moeten werken, maar dan ook wel met elkaar.

Helaas is dit jullie als team niet gelukt. In het veld moet je ook wat van elkaar aannemen, elkaar motiveren en situaties accepteren. Voor elkaar opkomen.

Een voorbeeld. Grasshoppers was sneller in de omschakeling en sneller bij onze basket en jullie gingen dan door elkaar lopen om je tegenstander te zoeken. Tja, dan geef je veel ruimte weg. Je komt op het veld in situaties dat je een andere tegenstander, andere match hebt. Dat maakt niets uit. Zo is de situatie op dat moment. Wat er gebeurde is dat jullie de tegenstander vrij lieten en op zoek gingen naar jouw match. Dan ben je dus altijd te laat. Dan ben je meer met jezelf bezig dan dat je voor het team aan het werk bent op dat moment in die situatie.

Maar goed, jullie kennende zijn dit momenten waarvan jullie hebben geleerd en een volgende keer anders mee om zullen gaan. Laat ik het er bij houden dat jullie wakker geschud zijn en vrijdag tegen Binnenland in Barendrecht laten zien dat er wel een team staat die voor elkaar door het vuur gaat, ook al zit het even tegen. Meiden die elkaar helpen, accepteren als er in het veld iets wordt gezegd en met de neuzen dezelfde kant op staan. Advies: Ga als team even met elkaar om tafel, bespreek wat je van elkaar kunt en mag verwachten.  Wij zullen jullie steunen op de tribune.

De komende wedstrijden zijn (her)examens om te bepalen of je nog aanspraak maakt op de Final Four. Wil je die halen? Wil je werkelijk zo goed zijn? Wat hebben jullie er voor over? Alleen jullie kunnen hier op antwoorden, samen. Succes.

Supporter Rob