Lindsay-NT

Lindsay Pengel

Deze week werd de brede voorselectie bekend gemaakt voor het Nederlands vrouwen U16 team. Van Landslake Lions zijn drie speelsters hiervoor uitgenodigd: Epiphany Etienne, Lindsay Pengel en Marian van der Berg.

Marian-NT

Marian van der Berg

De voorselectie zal vanaf 30 november drie zondagen samen gaan trainen. Na de laatste training zal de technische staf de selectie van 12 speelsters bekend maken, dat zal deelnemen aan een vierlandentoernooi in Bourges (Frankrijk) van 19 t/m 21 december. Naast gastland Frankrijk zal in elk geval ook Polen deelnemen aan dit sterke toernooi.

Marian (2000) speelt in Landslake Lions VU16, is het jongste van het drietal en maakt snel carrière in de Nederlandse jeugdselecties, ondanks het feit dat ze pas 3 jaar écht basketbalt.

Lindsay (1999) knokte zich vorig seizoen heel knap terug vanuit een zware knieblessure. Haar doorzettingsvermogen werd toen al beloond met de uitverkiezing voor het Nederlands Team VU15. Lindsay maakt deel uit van Landslake Lions VU16, maar speelt vooral haar wedstrijden voor de VU20 selectie.

Epiphany-NT

Epiphany Etienne

Epiphany (1999) is de afgelopen jaren ook niet onopgemerkt gebleven bij de bondscoaches en heeft het oranje shirt gedragen voor zowel de VU14 als de VU15. Vorig seizoen viel ze net af voor de EK selectie van de VU16, maar dit seizoen zullen haar kansen ongetwijfeld groot zijn. Epiphany mag bij Landslake Lions uitkomen voor de VU16 maar ook zij speelt haar wedstrijden vooral bij de VU20. Daarnaast heeft Epiphany een plaatsje veroverd bij de dames 1 selectie van Loon Lions en heeft ze dit seizoen haar debuut gemaakt in de vrouweneredivisie.

Epiphany, Lindsay en Marian: heel veel succes!