Landslake Lions vu20 vs Almonte vu20                      81 – 49

Op zaterdag 1 november mochten de meiden aantreden in onze eigen ICL tegen de dames van Almonte uit Eindhoven. In de vorige edities een mooi affiche, met zeer boeiende wedstrijden, maar door het vertrek van een sleutelspeelster bij de Eindhovense dames helaas niet meer.

Ik was wat later in verband andere verplichtingen, kwam in het 2e kwart binnen en toen liet het scorebord al een stand zien die genoeg vertelde.

Hoewel Almonte altijd hard blijft werken in het veld waren onze dames gewoon beter. Alle speelsters konden hun minuten pakken. Via een comfortabele ruststand liepen we uit naar 81-49 overwinning.

Cangeroes vu20 vs Landslake Lions vu20       35 – 58

Een week later naar Utrecht. Net zoals Almonte hadden Cangeroes nog geen wedstrijd gewonnen. Dus enige onderschatting was toch wel aanwezig. De Cangeroes hebben een groot team (of wij een klein?) en maakten daar goed gebruik van. We waren zowel aanvallend als verdedigend niet scherp genoeg en dus wisten de Cangeroes in de buurt te blijven.

Maar zodra het gaspedaal ietsje ingedrukt werd, konden de Cangeroes het niet meer bijbenen. Ook deze wedstrijd werd dus uiteindelijk simpel omgezet in een winstpartij: 35-58.

Jolly Jumpers vu20 vs Landslake Lions vu20 (Bekerwedstrijd)          58 – 65

De vu20 meiden nemen ook deel aan de bekercompetitie. Na een no-show in de eerste ronde was het nu tijd voor een clash met de Jolly Jumpers vu20. In de tweede ronde van de reguliere competitie hadden we met 5 puntjes thuis van ze gewonnen in een wedstrijd die niet een van onze beste was.

De Jolly Jumpers zijn een groot team en beschikken over een aantal internationals. Maar gelukkig wij ook en Beau en Myrthe konden ook meedoen. Helaas is Nina nog aan het revalideren.

In voorgaande wedstrijden maakten wij het verschil in de laatste kwarten. De coaching staff wil graag dat we vanaf het begin van de wedstrijd laten zien wat we kunnen. Dit zodat je in de positie komt om de rest van de wedstrijd te controleren. Nou, dat hebben ze geweten in Tubbergen! Na het eerste kwart stond er 11-23 voorsprong voor de Landsmeerse meiden op het scorebord. Zowel aanvallend als verdedigend werd er heel hard gewerkt en werden de kansen en opties goed benut.

Het tweede kwart liet hetzelfde beeld zien en 3 minuten voor de rust stond er een voorsprong van 16 punten op het scorebord. Toen volgde een iets mindere periode waarin de Jolly Jumpers lieten zien dat ze toch echt wel kunnen basketballen. Met nog 5 seconden te spelen was het verschil nog maar 10 punten. Met een buzzer beater van Naomi sloten we de 1e helft af met een stand van 26-39.

Na de rust weer een sterk spelend Jolly Jumpers dat puntje voor puntje dichterbij kroop en na 5 minuten nog maar 7 punten achterstond. Maar door weer hard te werken in zowel de verdediging als de aanval lukte het ons om het derde kwart af te sluiten met 42-53.

Het laatste kwart waren we in staat om het verschil rond de 10 punten te houden. Maar spannend bleef het toch omdat de Jolly Jumpers bleven aandringen. Met nog 2 minuten op de klok kwamen de Jolly Jumpers tot 7 punten dichterbij. Via 56-64 met nog 1 minuut te gaan kwamen we op de eindstand 58-65. Oftewel door naar de volgende ronde in het beker toernooi!

Hard gewerkt dames! Ik heb zelf de video al teruggekeken (en de statistieken) en het mooie van deze wedstrijd is, dat ik vind, dat het echt een teamprestatie is geweest.