U14 meiden komen tekort tegen zone u16Harlem lakers

Net zoals afgelopen seizoen, is ook het team van Harlem Lakers U16Meisjes, 1 van onze tegenstanders dit seizoen. Over de samenstelling en speelwijze was nog weinig bekend over dit team. Zelf verwachtte ik een mogelijke zonedefense van dit team in het 1e kwart, waarna ze vermoedelijk toch zouden veranderen in een men to men met druk..
Helaas bleef het u16team van Harlem Lakers de gehele wedstrijd in een zone staan, die wij maar moeilijk konden doorbreken. Vooral in het 1e deel kwamen wij hierdoor niet aan spelen toe. Want ik had dit seizoen nog geen moeite genomen om een zone offense uit te proberen, dit omdat ik dit niet nodig acht voor een u14 meisjes team en we tijdens onze trainingen op andere zaken focussen.
Onze focus lag nu vooral op de defense, waarin we sinds vandaag een aantal nieuwwe afspraken hadden gemaakt en ik was dan ook benieuwd hoe ons jonge team hierop zou reageren.
Het 1e kwart ging dan ook ruim verloren met 4-14. We spraken af in het 2e kwart meer de bal rond te spelen en dmv een hoog gezette screen toch een opening te zoeken. Helaas ging het vandaag al bij het passen niet goed. Het leek erop dat mede en misschien wel vooral door de zonedefense van de tegenstander, de intensiteit en het initiatief bij onze speelsters langzaam verdween. Voor me gevoel stond er dan ook een totaal ander team op het veld dan vorige week. Het 2e kwart werd ook verloren maar nipt:6-8.
in dit kwart was ook onze verdediging een stuk feller, waardoor ook Harlem Lakers niet aan aanvallen toe kwam en bij de meeste aanvallen de bal moest inleveren vanwege loopfouten.
in de rust flink wat tips gekregen van trainer/ coah johan, waar ik erg blij om was. Gelukkig pakte de speelsters dit goed op. Er werd nog steeds een aantal keer goed druk gezet in de defense en er werd voor het eerst na slechts een paar minuten uitleg, een aanval geprobeerd om deze zone defense te verslaan. Dit lukte keer op keer, maar helaas gingen er bij het schot nu veel mis. De meeste ballen wilde het netje niet in,waar we ook vandaan schoten en hoe vrij we ook stonden. Toch werd het 3e kwart gewonnen door ons met 11-10. Speelsters wilden dan ook nog niet opgeven en dat doet een coach meer dan goed! Ze kwamen zelf al met ideeen en af en toe werd er goed iniatief getoond in het veld.. helaas toch weer de vele gemiste schoten en vrije worpen, waardoor we niet helemaal terug konden komen, waar een winst zeker tot de mogelijkheden behoorde. We kwamen nog terug tot 5 punten en verloren uitendelijk met slechts 7punten verschil. (29-36). Een erg lage score voor 4 kwarten dankzij deze in mijn oge slappe (laffe) manier van verdedigen van een tegenstander die puur alleen kijkt naar winst en niet naar opleiden, maar laat ik daar vooral niet te veel aandacht aan geven.. want ook het 4e kwart werd door ons gewonnen met 6-8.
Al met al was het zeker niet de mooiste en beste wedstrijd, toch bleven de speelsters echt alles geven en alleen al dat geeft mij een vertrouwd gevoel in een goede afloop de volgende keer. Daarnaast werden de afspraken die we samen hadden gemaakt in onze defense soms erg goed opgevold dus ook dat is absoluut een vooruitgang.
Volgende week zondag uit in de apollohal is het u16-2team van apollo, onze volgende tegenstander. Een tegenstander met voor mij een aantal bekende gezichten dus hopelijk kunnen we ook daar weer vooruitgang boeken.